![]() |
La Torretta's røde Negroamaro "Enne" Nické er i min ubeskedne mening en af de absolut bedste rødvine I kommer til at smage. "Bedste" fra Italien naturligvis: resten af verden har ikke husly i denne mail. Vinen er - i de årgange den bliver produceret - én af jeres favoritter, den røde. Når jeg er lige dele fræk og lige dele dum til at anbefale producentens Fué, en lige ankommet rosé mens vi skriver den 25. februar og der er en smatning af sne her i Nordsjælland, er det fordi jeg mener, at det er en vin i særklasse og vil kunne ledsage jeres bedste øjeblikke før, under og efter maden. Klarer roséen jeres eventuelle skepsis nu, vil I ikke lade Fué i fred fra nu til ...næste Jul:
https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=TORRETTA
På mange måder er Tenuta Cucco den nye dreng i distriktet, og kun de vinvenner, der har smagt deres Barolo, kan bekræfte, at den er alle pengene værd. Og på vej til stjernestatus, ville jeg tilføje. "Papirerne" er i orden: enkeltmark, omfattende og omhyggelig indsats for at genoprette forsømte vinmarker som Vughera, økologicertifikat fra og med årgang 2018. Der arbejdes bevidst i retning af en Barolo, der ønskes let og elegant lige fra starten uden at give køb på holdbarheden. Cucco's kanonårgang 2019 er på forudbestilling men eventuel skepsis kan gøres til skamme her:
https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=REV23
Her mere end skepsis drejer det sig måske om et af de ”modefænomener”, som skyller hen over vinbranchen med cyklisk frekvens. Tag for eksempel Vermouth: op til for en fem, seks år siden hørte den til bedstefars likørskab og overlevede kun takket være hedvinens deltagelse i de klassiske cocktail. Pludselig er den blevet populær, en moderigtig drik, som snildt kan koste 200-300 kroner.
Det samme er sket for Marsala: ikke engang som første valg til tiramisú (som Marsala burde være selskreven velegnet til, da den optræder som ingrediens i desserten). Halvtreds procent af produktionen sælges bulk til fødevareindustrien og resten lever et skjult liv og indtil fornylig uden engang en producentforening.
Dog er der noget, der tyder på at denne klassiske hedvin er ved at tiltrække de internationale vinskribenters opmærksomhed. Især de engelsksprogedes: forståeligt nok da Marsala som hedvin er en engelsk opfindelse, og før 2. Verdenskrig var Marsala en uundgåelig del af ”fireenigheden” sammen med portvin, sherry og malaga i alle ”clubs” med respekt for sig selv. Den var netop på engelsk, at jeg læste denne beskrivelse om den reneste og tørreste Marsala, Marsala Vergine, fra et af de historiske Huse, Intorcia:
We could spend hours trying to identify individual notes. If the reflections are between copper and ruby, the aromas are nothing short of fine and complex, between tones of walnut and zabajone, hazelnuts, white pepper, candied orange. The mouth is definitely salty, biting in flavour and incisiveness, with an acidity that is still very lively with spicy notes that take centre stage, from cinnamon to carob, with a refined peppery finish. The gustatory progression is enthralling, class and then some, for a finish that goes beyond the minute for a persistence that is not easily forgotten, in a mix of salted orange peel and hints of dried fruit. Well beyond expectations which were certainly not low.
Nu vil jeg sige, at kun 65% af ovenstående entusiastiske beskrivelse passer til den Marsala Vergine, jeg fører, men det er da altid en begyndelse og mens de andre halvtørre og halvsøde Marsalatyper kan appellere til et bredt publikum som dessertvin og til madlavning, er Marsala Vergines stramme, skarpe oksidering en oplevelse for de få. Indtil videre i hvert fald, før dens rene jomfruelighed og dens lige så brede anvendelighed til maden (supper, skaldyr, blåskimmel oste) atter bliver genstand for ”hype”:
https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=Marsala
Le Birbe 2022 er lovet på lager tirsdag den 28. februar. Den meget lave forudbestillingspris holdes ”i live” indtil vinen er fysisk på lageret. Det samme gælder de andre vine fra I Veroni. Tjek alle priserne og vinene i webshoppen. For at gøre tingene nemmere for de nye vinvenner, har jeg sammensat en testkasse til en promotionspris:
https://shop.carlomerolli.dk/produkter/40-sangiovese/4134-i-veroni-en-flot-promtionskasse/
"Den hvide Carlo ikke kan lí: Timorasso m.m. Frem med tilbudsdetector!
https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/
Ciao, Carlo
ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager før og efter nedenstående tider.
Venligst ring 4585 1978 eller send en mail for at træffe aftale
søndag den 26. februar: 13:00 til 16:00
mandag den 27. februar: ÅBENT 14:00 til 16:00
tirsdag den 28. februar: LUKKET
onsdag den 1. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 2. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 3. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 4. marts: LUKKET
søndag den 5. marts: ÅBENT 13:00 til 16:00
< Forrige | Næste > |
---|