Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

09.03,2023 TILLÆGSMAIL: UGE 29 i 2004

Kære Vinvenner,

Billedet af rødvinen Tíntero var faldet af den seneste mail. Sådan ser den ud i sin nye 0,75 flasker, i venten på at glasværkerne er igen leveringsdygtige i etliters flasker i små portioner og til fornuftige priser.

I tyve år har Tíntero glædet jeres borde med sin venlige etliters flaske og "gadekrydset" (det betyder Tintero på toskank dialekt) er blevet en af jeres favoritter. Sådan blev den første importerede årgang, 2003, præsenteret i uge 29 i 2004:

"TÍNTERO 2003 Toscana IgT: hvad er det for noget ? Som et modtræk til den omsiggribende standardisering af vinens smag har jeg fundet denne rødvin der fremstilles på to tredjedele dolcetto og en tredjedel sangiovese og malvasia. Jo, I har læst rigtigt : dolcetto i Toscana. Spørg hverken mig eller den gode Pietro Majnoni hvordan den piemontesiske drue dolcetto er havnet i hans vinmarker, men dér er den da og navnet Tíntero er meget velvalgt: det betyder "herreløs hund" (og så i overført betydning "gadebarn") . For at understrege at TÍNTERO er et slag i ansigtet på al globaliserende ensformighed kommer den i et liters flaske. Smagen er rund og frugtrig: en vin I bliver ikke trætte af og en "ny" smag, så fjern fra de oversøiske syltetøj som I kan forestille jer. Dolcetto-druen iøvrigt viser sig at være velegnet til selskabet med sangiovese og malvasia nera. En dejlig vin, en allrounder som de mest nysgerrige og italienselskende af jer vil juble over og burde absolut ikke gå glip af. Drik nu og de næste to år. Letdrikkelig men alligevel robust med sine 12,5%. Fremstillet af økologisk dyrkede druer.

TÌNTERO Toscana IgT rødvin fra Pietro Majnoni ( ham med de gode bastflasker): 65,- kr. for 1 liters flaske. (Jeg kender jer og jeres forsigtighed med nyhederne: derfor er der p.t kun 120 flasker af denne absolutte nyhed)".

TIDERNE (OG PRISERNE) SKIFTER KVALITETEN GØR DET IKKE

Tintero blev straks en stor succes og allerede året efter havde I fået mig til at købe stort set hele produktionen (900 flasker, cirka det samme som idag). Dengang fortalte jeg hvad vinen kostede og min avance. En god tillidserklæring (*)til vinvennerne som er idag blevet populær hos andre nethandlere, dog uden tilnærmelsesvis lignende gennemsigtighed, må jeg sige :

TÍNTERO Rosso di Toscana IgT 2003 1/1 liters flaske, 12.5% (af økologisk dyrkede druer)

Pris 2,43 euro x 7,4513 = 18,10
Hjemtagelse 1litrs fl. 11,50
ialt 29,60
avance 45% 13,32
ialt 42,92
moms 25% 10,73
ialt 53,65
oprundet 54,00

Idag bærer den økologiske Tíntero én procent mere i alkohol og en lidt forskellig druesammensætning. Nationaløkonomerne ville sige at prisen svarer nogenlunde til den der gjorde vine en succes for tyve år siden. Vinhandleren her kan give garanti til de nye vinvenner, at drikkeglæden Tintero giver er den samme som for snart tyve år siden:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/2850-2022-tintero-toscana-igt--majnoni-oekologisk-bef25/

Ciao, Carlo

(*) Pietro Majnoni og andre leverandører bedte mig om at lade være med at skrive om den pris jeg betalte fordi det sat dem i forlegenhed over for andre importører, som måske havde købt færre flasker og betalte mere for vinene. Et af internets effekter. Og i bund og grund er vinvennerne mere interesseret i vinens kvalitet og dens forhold til prisen, end i at kende konstruktionen af den samme.

WEBSHOP!

WEBSHOP