![]() |
Efter næsten et halvt århundrede i vinbranchen i Danmark burde jeg vide det. Dog er det mig stadigvæk en gåde, hvorfor den røde dejlige Dolcetto IKKE hører til danskerne (generelt sagt) favoritvine.
I starten troede jeg, at det var fordi navnet henviser til noget ”sødt”. Det er nu rigtigt, at ordret oversat betyder ”dolcetto”,”den lille søde”, men det er druen, der er lille og sød: vinen er tør. I øvrigt er der også en god chance for, at navnet stammer fra ”dosset”, dvs en mindre ”dosso”, en mindre forhøjning, da druen blev og altid bliver plantet på den lavere del af vinmarken.
Så det kan ikke være navnet, da danskerne efterhånden har lært at sige balsamico, tiramisú, burrata, ciabatta og panino og alt det andet, der har med gastronomi at gøre. Og hvis der er noget, der klæder maden, er det netop Dolcetto! Ikke uden grund er Dolcetto piemontesernes hverdagsvin! Ideel til stort set alt med forkærlighed for pasta især med tomatsaucer, charcuteri, ovnstegt- og pandestegt kylling, hvidt kød i almindelighed og sågar unge komælksoste.
Eller til en kyllingfrikassé som i aften hos vinhandleren.
Kan det være ”syrligheden”? Dolcetto, i alle sine appelationer (den dyrkes flere steder i Piemonte) er en frugtdrevet vin. For megen frugt? Uhmmm, svært at sige: som ved alle gode vine er det balancen, der gør en vin til en god vin. Dolcetto er dejlig serveret kølig, solo, netop det glas man ønsker sig om sommeren, mens man laver mad, men sandelig også den perfekte ledsager til grillstegt kød og tilhørende spicy saucer.
Så, selv om jeg har en leverandør af en af de bedste unge Dolcetto på markedet, Schiavenza fra Serralunga d’Alba, kunne jeg give hverken fru Maura eller Walter og Luciano et brugbart svar på spørgsmålet om, hvorfor mine vinvenner ikke køber mere Dolcetto.
Det var ikke mig, der stillede spørgsmålet. Det var fru Maura, som den fornuftige og reelle familiemor hun er.
”Nej, det mener jeg ikke, men vi kan da altid prøve med lidt promotion….”
Som sagt så gjort og når familien Schiavenza mener noget, så er der konsekvens der batter: se på prisen! De har stillet 600 flasker til rådighed for en ”promozione” og de vinvenner, der har før vist interesse for Dolcetto, har allerede "nappet" nogle flasker:
Ciao, Carlo
PS: Det er en forudbestilling men få flasker haves på lager for de tvivlende og nysgerrige.
ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager før og efter nedenstående tider.
Venligst ring 4585 1978 eller send en mail for at træffe aftale
torsdag den 16. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
Tillykke Paolo !!!
fredag den 17. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 18. marts: LUKKET
søndag den 19. marts: ÅBENT 13:00 til 16:00
mandag den 20. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
tirsdag den 21. marts: LUKKET
onsdag den 22. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 23. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 24. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 25. marts: LUKKET
søndag den 26. marts: ÅBENT 13:00 til 16:00
Tillykke Jonne !!!
mandag den 27. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
Tillykke Wili !!!
tirsdag den 28. marts: LUKKET
onsdag den 29. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 30. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 31. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
< Forrige | Næste > |
---|