Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

Uge 06 - 2000 MUTINA 2001 DOC Lambrusco (Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC (halvtør))

CARLO MEROLLI
Kongsvænget 38, 2830 Virum
tlf.: 45 85 19 78
fax: 45 85 19 78
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

MOD FORÅRET MOD STRØMMEN
Er der forår i luften ? Jo der er! Om ikke andet, så fordi der i går her i Virum landede den første sending af en vin, som for mig altid har været et klart tegn på, at vinteren er ovre: min Lambrusco. Her vil mange klikke sig ud tilbuddet. Lambrusco er ikke den vin, de fleste vinfolk vil bruge megen tid på og heller ikke den type vin, som befolker vinauktionernes katalogsider. Dog er den ægte Lambrusco en vin, der fortjener bedre ry og nærmere bekendtskab. Uden videre sammenligning ville jeg her bruge champagne producenten Maurice Billecart Salmons ord: 'Champagne er en god vin, der tilfældigvis har bobler.' Det samme kan man sige om en god, ægte Lambrusco. Når jeg skriver ægte, er det ikke fordi der er nogen, der er uægte, men snarere fordi den Rosé-udgave, der for en halv snes år siden var en landeplage i Danmark, stadigvæk er den eneste type Lambrusco, der står som 'model' for Lambrusco hos de fleste forbrugere.

Så 'ægte' betyder her: 'den som italienerne selv drikker'. Hvis man spørger en vilkårlig italiener i Italien: 'Hvad er Lambrusco?', vil svaret sikkert være: 'en rød halvtør eller tør perlende vin fra Modena'. Det er den type Lambrusco, der er tale om her. Lad os kigge på etiketten:

MUTINA Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC 1999.

'Mutina' er det gamle latinske navn for Modena, byen når det gælder Lambrusco-vinen og en del andre af livets fornødenheder: aceto balsamico tradizionale, prosciutto, culatello, tortellini, Ferrari, Maserati osv. Navnet 'Mutina' blev valgt som en 'link' til vinens traditioner.

Grasparossa (dvs. rød stilk) er den druetype, der anvendes til denne vin.

ìCastelvetroî er kommunen inden for hvis grænser druerne til DOC vin dyrkes.

1999 er den årgang druerne blev høstet. Her har vi en klar erklæring til forbrugeren: da Lambruscoíens kvalitet er ret så afhængig af dens friskhed, er det en garanti for, at vinen er fra den seneste høst. Prøv at checke hvor mange Lambrusco-producenter/importører der skilter med årgang på etiketten.

På etiketten står der også et navn, der er hovedgaranti for kvalitet:

Chiarli 1860: Cleto Chiarli var en kendt og elsket værtshusholder og den første, netop i 1860, til at aftappe Lambrusco. Det andet navn på etiketten er mit: udover garanti, er det også og især en kærlighedserklæring til den livsglæde, Lambrusco står for. På etiketten står der 'SELEZIONATO DA CARLO MEROLLI'. Af de tusinde vine jeg har smagt og har importeret i mit vinhandlerliv, er der kun een jeg har valgt som ìminî. Jeg mener: det ville have været oplagt at lade en god Chianti eller en god Barolo aftappe med min egen etiket og 'pushe' den løs. Men det blev en Lambrusco: ur-vinen der kun kræver en god tørst for at kunne nydes. En simpel, ydmyg vin, der 'tilfældigvis bobler'. Det er boblerne, der er livsglæden, og som gør denne vin velegnet ja, til næsten alt. Boblerne stiller tørsten og renser munden, den syrlige friskhed kan ledsage mange former for mad, og den halvtørre start gør vinen nem at drikke. Lambrusco er lige sagen til de mange tilberedelser med svinekød, der præger køkkenet i Modenas omegn såvel som i Danmark. Min Lambrusco kan drikkes for sig selv, som bydevin (det man i de gamle dage kaldte, med lidt skyldfølelse : 'et glas i utide'): den er ideel til skovturen og til sommerens frugtbowle, til studenterfesten og til rustikke, italienske retter med chili, tomatsaucer og spegepølser. Lambrusco Grasparossa gør sig også som ledsager til frisk frugt og frugttærte. At den også har en gavnlig virkning på fordøjelsen og er lav i alkoholstyrke, er tekniske detaljer som jeg vil ikke bruge så meget tid på. At prisen er særdeles fornuftig er måske mere relevant: seks flasker på køl, og så er der luksus i hverdagen.

Prislistepris : 2950 ITL = 11,80 kr.
Hjemtagelse : 10, - kr.
Avance = 8,- kr = 29,80
moms 25% = 7,45 kr.
Ialt inkl. moms = 37,25
oprundet 38,- inkl. moms.

Som sædvanligvis er der ikke minimums køb: prisen gælder for afhentning i Virum efter bestilling. Levering: i Storkøbenhavn 50,- kr. ex. moms, til provinsen 85,- ex. moms.

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6