Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

Uge 15 - 2000

Chianti Classico La Loggia 1996 

Hvis jeg havde skrevet...
at Chianti Classico La Loggia 1996 DOCG var en blød, moden afrundet vin, et typisk drikkeklar eksemplar fra dette verdensberønte vindistrikt, så måske, havde jeg solgt mere. Nu er det også rigtigt, at det ikke er alle beskåret at forstå sig på fodbold og på den centrale betydning af midtbanen, men min fornemmelse er at “verden vil snydes”. Eller mere end snydes, bekræftes, henrives.
Noget så sjældent som en afdæmpet beskrivelse, det er man ikke vant til. Den sælger ikke. Derfor de lunkne reaktioner. Jeg læser næsten alt, hvad der bliver skrevet af vintilbud på de danske media: hvornår er det sidst, at jeg har læst en dæmpet hæderlig beskrivelse af en vin? Alle skynder sig at citere Parker, Wine Spectator, den ene og den anden autoritative vinguide. Danmark er begavet med ufejlbare vinhandlere. Alle vine er tiptop, sensationer, ypperlige, fremragende og naturligvis fra særligt udvalgte druer fra sydvendte skråninger. Vestvendte skråninger er afskaffet, per lov.
Fra disse gyldne vinmarker henter importørerne vine hjem, som naturligvis er perfekte: aldrig en svipser, aldrig en vin som man fortryder at have købt, aldrig et forhastet valg, aldrig en vin der viser sig at smage knap så godt, nu da solen, pergolaen og den store gæstfrihed er forblevet i det sydvendte vinland. Sikken et lykkeligt marked for den danske vinforbruger!

Nå, men lidt har jeg da solgt. Mest til mine gamle kunder, der kender min stil og også er vant til, at det ikke er hver gang at jeg praler. Jo Chianti Classico’ 1996 La Loggia smager godt og koster væsentligt mindre end andre Chianti Classico fra samme årgang og af tilsvarende kvalitet. La Loggia har jeg handlet med i enogtyve år. Aldrig en flaske er blevet tilbage på lageret. Funklende valuta for pengene.

Nogen har spurgt, om jeg ikke handler med billigere vine. Befri mig vel: det sker at jeg finder noget godt til en fornuftig penge, engang imellem. Det er sket med denne CASTIGLIONE ROSSO 1998. En rød bordvin af ren sangiovese druer. Producenten er den hårdtarbejdende familie Trappolini fra Castiglione in Teverina i provinsen Viterbo. Pavebyen Viterbo, som besøges hvert år af mange danskere, ligger i Latium men druerne til denne Castiglione Rosso henter Trappolini i grænseregionen Umbria.

Castiglione er en simpel....nej. Om igen. Castiglione er en dejlig rubinrød, rund bordvin der forener det bløde daglige væsen med en sund, lidt rustik men dog blidt bid.
Den perfekte vin til hverdagsmad men også en glimrende ledsager til de første skovture, til grillstegt kød og til påskelammet. Denne årgang 1998 kan nydes nu og vil holde de næste to til tre år. Den umbriske sangiovese har nemlig styrke og karakter, duft blot til den, og man skal ikke lade sig narre hverken af.......beskrivelsen ovenfor eller af den fornuftige pris.

Pris: 4.000 ITL x 0,0040 = 16,-
Hjemtagelse 10,-
Ialt 26,-
Avance 40% 10,40
Ialt 36,40
moms 25% 9,10
IALT 45,50
Nedrundet 46,-

Prisen gælder ved køb af 12 flasker gerne blandet fra de tidligere ugers tilbud(***). (Ja, også Chianti Classico 1996 DOCG La Loggia!) Prisen er for vinene afhentet i Virum efter nærmere aftale. Levering 50,- kr. ex. moms/68,75 inkl. moms i Storkøbenhavn; 85,- ex. moms 106,25 inkl. moms resten af landet.

OBS Fakturerede reservationer gemmes højst til den 19. april. Derefter bliver vinene kun reserveret, hvis der rigelig af dem.
Ellers bliver de solgt til næste bestiller.

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6