Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

Uge 24 - 2000

Majnoni 1997 Chianti DOCG 

Lange mails - nu er det ikke fordi mine mails er så pokkers vigtige (for andre end mig) eller lige sjove at læse hver gang. Men i denne tid hvor alt skal køre hurtigt med flimmer og fraklip, er en lang mail også en måde at sortere sine kunder på: hvis man ikke har råd til læsepausen eller interesse i at bruge lidt ekstra tid til at læse en mail om vin, hvordan kan man så have tid til at nyde vin ??

Til gengæld kan det godt betale sig - for det meste - at bruge den tid det nu tager. Avancen er fornuftigt sat og kvaliteten...ja kvaliteten plejer I at sige god for. Så vidt ihvertfald.......

- Majnoni 1997 Chianti DOCG er på lager fra imorgen onsdag den 7. Prisen er praktisk talt uændret eller for at sige det som det er, er steget med en hel krone. Jeg ved godt, at I ved hvad en krone er værd......men altså nu koster denne pragtfulde “ikke-kun-til-hverdag”Chianti : 45,- kroner.

- Gensynsglæde også med to pallets (1.200 flasker) af Terra dei Cavalieri La Loggia 1996 Chianti Classico. I har været langsomme med at starte, men har senere rådet bod på det ved at købe alt det jeg havde af denne klassiske Classico. Nu er de sidste flasker hjemme og når de er solgt, så er vinen udsolgt også hos producenten. Prisen er uændret og man kan bruge 58,- kroner på mange dårligere måder end ved at købe denne afrundede og bløde vin. Årsagen til den fornuftige pris er nok, at det ikke er en gemmevin, der sælges, men en drikkemoden kvalitetsvin (holdbarhed fra idag: et-to år). Fremragende til grillstegt oksekød, forholdvis unge, mellemlagrede oste og tuttopasto (lidt af hvert).

- Og så : SISULA 1997 Barbera d´Asti DOC 13,5% Rinaldi

Vinen blev annonceret sidste februar i DEN SYGE MOSTER. Vareprøven gjorde indtryk: SISULA er en meget fyldig og meget blød, indtagende Barbera d´Asti. Vinen fortjener virkelig at blive kendt, fordi den har en rolig og stille drikbarhed, en høj nydelsesgrad som skyldes to elementer: gamle vinstokke og en nænsom anvendelse af barrique-lagring. Barriquen er dér, men den stjæler hverken plads fra druens duft eller fra vinens “sødme”. Sisula er en vin der ikke burde mangle hos dem, der kan lide Piemontes vine, dem der leder efter en klassisk flot og fyldig stil. Vinen er perfekt nu. Om den vil kunne gemmes ? Ikke hos mig men Sisula kan sagtens holde tre til fem år fra dato. Bydevin af klasse og grilldronning hele den kommende sommer.

Indkøbspris. 10.000 ITL x 0,0040 = 40,- kr.
Hjemtagelse 10,- kr.
avance til 31. 07. 2000 25% 12,50 kr.
ialt 62,50 kr.
moms 25% 15,63 kr.
ialt 78,13
oprundet 79,-

Prisen er for vinene afhentet i Virum efter nærmere aftale. Levering 50,- kr. ex. moms/68,75 inkl. moms i Storkøbenhavn; 85,- ex. moms 106,25 inkl. moms resten af landet. Minimumkøb: 12 flasker gerne blandet af de ovenstående tre vine.

PS En prisbevidst jyde har spurgt “Hvad ville vinen koste en detail”? Når nu vinene ikke sælges andet end på denne måde, så er spørgsmålet irrelevant. Men alligevel. Med al den moderne og aggressive markedsføring fra de diverse vinhandlere, kæder og importører er forskellen mellem traditionelle detailpriser og engrospriser noget udvisket, men hvis vi skal tage de tre vine her, ville deres typiske detailpris være: Chianti Majnoni 1997 cirka 60,- kroner, Chianti Classico La Loggia 1996 circa 75,- og SISULA lige omkring 100,- kroner. Derfor: godt køb også for jyderne!

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6