Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

Uge 31 - 2000

Det må være det.... (Rødvinen Nieddera)

Det må være det...... ....
der gør det fascinerende at handle med Italiens vine. At pludselig står man foran en vin som man ikke kan placere. Jeg ved det godt: det er netop det der forskrækker de fleste af jer, især dem der sværger til de hellige fire konger cabernet-merlot-chardonnay-sauvignon. “En overraskelse: uha da da” “En ny smag ? Nej tak”.

Og alligevel er det netop det der gør det spændende: den trygge gensynsglæde ved en triumferende Barbaresco 1971 Montefico af Bruno Giacosa en almindelig mandag aften og straks efter den smagsmæssige konfrontation med denne tætte, tykke, bærrige vin jeg har foran mig lige nu. Hvad er det for noget? Selvfølgelig ved jeg hvad det er for noget. Jeg kan læse etiketten og bagetiketten: men hvad er det ? hvad smager den af ?, hvordan kan jeg beskrive den? Manglen på sproglige resourcer er et velkendt fænomen, der indtræffer hver gang sindet er i bevægelse. Det sker for alle: fra den nyforelskede teenager til William Shakespeare. Der er smag nok i denne vin til at sætte en hel vinklub i gang med gætteværket, hvis man skulle serverer den blind. Det gør jeg ikke: jeg kan læse på bagetiketten at

“Nieddera er navnet på en ældgammel indfødt sardisk drue. “

Så vidt så godt. Så er der noget om lagring, holdbarhed og en gastronomisk anbefaling. Men intet om smagen. Bærrig, ja: lige som visse californiske zinfandel eller syrah. Tæt, ja: lige som nogle Amarone. Tyk: igen ja, i stil med mange syditalienske vine. Og så: blød, i lighed med de bedste vellavede Chateauneuf du Pape eller moderne Rhone.
Lidt af hver kan jeg genkende men ikke længe nok at det ene element overskygger de andre eller forbliver fast i smagsindtrykket. Hvor er det sardiske fingeraftryk, hvor er det middelhavske præg? De må være i denne Niedderas varme og beslutsomme, lidt macho tilstedeværelse. Nieddera er en vin med profil og personlighed: den kræver at man vælger godt hvad man vil drikke denne vin til og især hvem man vil nyde denne vin med. Fordi nydelsen er garanteret, og alle kan være med, sådan lige med det samme. Men Nieddera vil bringe jer videre: vinen har stof nok , for at kendere, samlere og liebhavere, kan gå videre i en spændende vinrejse i smag og tid. Nieddera er samme drue og samme vin som phønikerne dyrkede og drak omkring byen Tharros. Tharros er idag ruinerne af en havneby ved kysten ved byen Cabras : den talte fyrretusinde indbyggere syv hundrede år før vor tids regning. Nieddera kommer langvejs fra: den er ikke en tilfældig vin.
Den kendes kun lokalt og den produceres kun i et par kommuner i Oristano provinsen. Nu er den her. Tag god imodt den og und jer en god vinoplevelse helt ind i vinens historie. Nieddera anbefales til en dyb sjæleaspejling (“the trip”) men ellers anbefaler producenten den til alt kød, fjerkræ og vildt. Denne 1996 er klar nu og vil kunne gemmes frem til 2005-2007.

Nieddera 1996 Valle del Tirso Igt Cóntini , 13%

Pris 7.500 ITL x 0,0040 =  30,-
Hjemtagelse  10,-
Ialt 40,-
avance 30%  12,-
ialt  52,-
moms 25%  13,-
IALT  65,-

 Prisen er for vinene afhentet i Virum efter nærmere aftale. Levering 50,- kr. ex. moms/68,75 inkl. moms i Storkøbenhavn; 85,- ex. moms 106,25 inkl. moms resten af landet.

OBS Fakturerede reservationer gemmes højst i 10 dage. Derefter bliver vinene kun reserveret, hvis der rigelig af dem. Ellers bliver de solgt til næste bestiller.

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6