Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

Uge 33 - 2000

Inspiration & Friuli & Era Ora 

Nu er det ikke hver gang, at man bliver inspireret, næsten lige meget hvor meget god vin man..... smager. Der er nogle dage, hvor inspirationen er fokuseret på andre emner, ikke alle nødvendigvis kedelige men ikke alle der kan fange vinelskernes interesse. Når jeg har det sådan (noget af det nærmeste jeg kan komme en depression), så går jeg mig en tur på lageret, kigger lidt på flaskerne, får mig en snak med vinkartonnerne, tænker på hvornår jeg sidst har smagt den og den vin, og på hvordan den måtte have det. Tit tænker jeg også på, hvornår jeg sidst har været dernede og besøgt leverandøren og hvornår han eller hun sidst har været på italiensk visit her i Danmark. Det ender som regel med at jeg "nyforelsker "mig i en vin, som jeg har forsømt eller som årstiden eller andre faktorer havde fjernet fra min og mine kunders opmærksomhed i et stykke tid. Det er nogenlunde den samme følelse der rammer én, når man tænker på gamle kærester. På det område er aktionsmulighederne ret begrænsede. Med vin til gengæld kan jeg tage op den flaske, der ikke har været smagt længe og se hvordan den har artet sig. Skal den videre ? skal den gemmes ? er den sin pris værd ? Sådan skete det for mig i sidste weekend, da jeg kiggede på min beholdning af vinene fra Villa Martina i Friuli.

Friuli er den nordøstlige region, der grænser op til Slovenien. Friuli i det hele taget, men især områderne Collio og Colli Orientali er hvidvinsdistrikt nr. 1. i Italien. Jeg kan ikke huske, hvornår og hvor Villa Martina fandt mig, måske på en vinmesse . På det tidspunkt var Collio-vinene fashionable og hundedyre (*). Villa Martina præsenterede mig for gode hvide med en fantastisk fornuftig pris. "Hvorfor, så lave priser ?" spurgte jeg "Jeg kan sætte prisen op, hvis du foretrækker det sådan" svarede den vulkanske og yderst professionelle Michela Sfiligoi - indehaveren af Villa Martina : - og så fortsatte hun:" Vi er et lille familiefirma og vi har brug for penge - og iøvrigt ønsker jeg at mine vine skal drikkes, godt og hurtigt." Det var noget af en modtendens (senere faldt alle Friulis vinpriser til et fornuftigere prisniveau, men det skyldtes andre faktorer) og jeg kunne ikke dy mig forat bestille lidt af hvert af hele sortimentet. Af hvide vine, som jeg vidste jeg ville have haft det svært med at sælge til mine italienskhvidvinsskeptiske kunder. Men smagen var der og prisen var der: " Dog er Danmark et rødvinsland: har du ikke noget godt rødvin? " "Ikke lige nu, men vi arbejder på en Merlot. Det får du nogle prøver af næste gang." Dem fik jeg og blev begejstret: det var en Merlot Collio DOC 1997. Guddommelig årgang : enormt tiltalende, blød og drikbar mundfuld af en merlot vin. Vinen gik hen og modtog fire stjerner ud af fem på Berlingske Tidende. Ikke nogen tro kopi af en fransk eller en chilensk merlot med en unik vin, der chockerede en smule i starten og så vandt mere og mere nyderens fortrolighed. Jeg solgte en hel del og bestilte også årgang 1998, der smagte mindst lige så godt. Så "kom vi væk fra hinanden" - Merlotten og mig: hvorfor det ? Egentlig uden nogen årsag. Andre vine pressede sig på, Merlot sælger fint stadigvæk til de samme aficionados og da jeg kiggede på beholdningen var der stadigvæk en rest på 113 flasker af årgang 1997 og 207 flasker af årgangen 1998. Jeg tog hjem en flaske af hver og prøvesmagte igen. Forelskelsen blussede op igen og det er med en vis glæde, at jeg kan anbefale denne vin. Mens vi er i gang, kan jeg også foreslå en Villa Martinas - kasse for dem, der er nysgerrige nok med hensyn til italienske hvide vine, for dem der er blevet skuffet og dem der gerne ønsker at tro sig om.

Merlot 1997 & 1998 Collio DOC Villa Martina, Cormons, Udine.

Pris 6.000 ITL x 0,0040 = 24,-
Hjemtagelse 10,-
ialt 34,-
avance 23% 41,82
 moms 25% 9,62
 ialt 51,44
oprundet 51,50

Tilbuddet gælder ved køb af 12 flasker gerne blandet 1997 & 1998.

Villa Martina- kasse indeholdende:
2 Merlot 1997 - 2 Merlot 1998 - 2 Sauvignon Bianco 1998 - 2 Pinot Bianco 1998 - 2 Pinot Grigio 1998 - 2 Pinot Grigio 1999
Særpris per prøvekasse 570,- Sammen med hver kasse en detaljeret beskrivelse af vinene. Kassesammensætningen kan ikke ændres.
Prisen er for vinene afhentet i Virum efter nærmere aftale. Levering 50,- kr. ex. moms/68,75 inkl. moms i Storkøbenhavn; 85,- ex. moms 106,25 inkl. moms resten af landet.

OBS Fakturerede reservationer gemmes højst i 10 dage.
Derefter bliver vinene kun reserveret, hvis der rigelig af dem. Ellers bliver de solgt til næste bestiller.

Med venlig hilsen,

Carlo Merolli

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6