Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

Uge 38 - 2000 (nr. 1)

Dage uden begejstring. (Diverse vine)

Det har været en travl uge med foredrag og masser at lave og mange prøvesmagte vine, dog uden den egentlige “kick”. Sådan er det også vinhandlerlivet. Begejstringen driver værket, og det kan man nemt blive afhængig af. Men de barske kendsgerninger er, at der er også et vinhav af nitter : som så klogeligt siger man på dansk “der er langt mellem snapsene”.

Derfor har jeg tænkt mig at bruge jeres tid med lidt - kort - opsummering:

a) CENERETO “den skræddersyede vin” har fundet alle sine tøjstativer at hænge på. Det meldes udsolgt og næste sending vil lande i Virum medio-ultimo oktober. Samme vin samme årgang derfor samme pris og samme vilkår. Reservation tilrådes, da der kommer kun tolvhundrede flasker af den gode daglige Cenereto.

a1) KAN I IKKE VENTE: så er der fra samme Hus en Castiglione Rosso 1998. Lidt tørrere lidt mere moden men en lidt bedre dagligvin fra samme skuffe: mediumfyldig og tør sangiovese til et civiliseret dagligt brug. Samme pris: 44,- (eller 39,- ved køb af 120 flasker.)

b) HALVE FLASKER : min erfaring med halve flasker er at når man har dem er der ikke nogen der spørger efter dem. Når man ikke har dem er der nogen der spørger om dem. P.t. er der på lager nogle halve flasker fra Piemonte. Det drejer sig om en god hvid Arneis DOC 1998 fra Dessilani og en endnu bedre rød Caramino 1995 Fara Riserva DOC. Huset Dessilani kender I for dets fine kvalitetsniveau. Jeg har lovet mig selv at det er sidste gang jeg køber halve flasker hjem: defor den tiltalende pris : 40,- kr. pr. flaske .( I min engros prisliste står de til 41,- ex. moms så er det en rabat på over tyve procent.)

c) ISÆR FOR DE NYE KUNDER . Tidligere ugers tilbud kan læses på www.carlomerolli.dk under VINTILBUD. Hvis man ønsker at “teste” om alt det smør jeg skriver har noget hold i vinens smag, kan man driste sig med at bestille en OPSAMLINGSKASSE eller endnu bedre komponere sådan én selv. Der er en smule tilbage af alle vine bortset fra Amarone Le Ragose 1995. Vinhandleren Lars Bjørn ( 39 64 30 00) har ladet sig smitte af af begejstringen og købt hele partiet. Rimeligt nok tager han for vinen det som vinen er værd, dvs mere end jeg gjorde. Det kan dog godt være at han giver køb på et par procenter, især hvis I presser ham og lader være med at hilse for meget fra mig.

d) OGSÅ FOR DE NYE KUNDER. Salget pr. internet foregår efter cash & carry-princippet . Faktisk er det “carry & cash” fordi vi leverer gerne mod betaling. Det er humane fragrater og de fremgår af tilbuddet. Nogle gange ( introduktion, promotion o.l.) betales fragten af os/leverandøren, derfor leveres vinene uden fragtberegning. Proceduren er enkel: De bestiller og husker at skrive Deres komplette adresse OG telefonnummer. Vi sender en faktura. Når Deres betalingen er registreret hos os sender vi vinene. Proceduren er den samme også hvis I foretrækker at afhente vinen.

e) PRISERNE: det er en dansk nationalsport at tale om priser. Helst og som oftest uden at forholde dem til kvaliteten. Nogle undrer sig over at at jeg deklarerer de tilbudte vines pristilblivelsen. Andre har endda kritiseret det. Jeg mener at det nye medie her stiller store krav til GENNEMSIGTIGHED. Vi ser ikke hinanden og I køber vinene på min anbefaling. Det mindste jeg kan gøre er at fortælle jer hvad det er I giver pengene for. Hårde fakta, som I kan også bruge næste gang I taler om priserne med jeres nabo og sammenligner pris og kvalitet. Derfor holdes vinens pris og fragtpris stærk adskilt. Man skulle tro at det ville virke diskriminerende på fx. Bornholm og Jylland: men faktisk er det netop dér jeg har nogle af mine bedste og mest trofaste kunder. Og tak til dem!

De venligste hilsner,

Carlo Merolli

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6