Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

Uge 39 - 2000

Marta Galli, Amarone DOC 1994 (Marta Galli, Amarone DOC 1994)

La mamma:
Sådan kan man også sælge vin


"Hvis du har givet vinen din mors navn, så må den smage ekstra godt. Lad mig få 600 flasker ..."

Nu er det uhyre sjældent, at jeg køber en vin uden at have smagt den først (det gør I, pudsigt nok altid,  men det er en anden snak). Men den mor, der havde lagt navn til sine børns vin, var ikke en hvilken som helst "mamma". Det var Marta Galli, Le Ragose.

Men hvorfor lave endnu en Amarone? 
- Jo, ser du, Carlo, svarede Paolo Galli, sønnen, der har overtaget styringen af Huset, -der er en stiltiende revolution i gang inden for Amarone. Producenter, som man ikke har hørt om før, modtager gode anmeldelser og  høj Parker-points. Men når jeg smager på deres vine, kan jeg se, at det ikke er Amarone, som den var engang. Både barrique-lagring og andre druer er med i spillet: Cabernet, Merlot, Sangiovese, Montepulciano og så altså den allestedsnærværende barrique. Det er vine, der bliver konstrueret for at lefle for den kurante smag. Det er vine, der er meget runde og meget bløde. Men har de en fremtid?
- I går skænkede jeg en almindelig Valpolicella 1969 fra et af vore første produktionsår. Vinen var levende og smagte godt.  Sådan er vores stil, og sådan bliver vi ved med at lave vinen. Men Marta, la mamma,  siger, at vi også skal vise, at vi er mindst lige så dygtige som de andre. Så nu har jeg føjet hende og givet vinen hendes navn.

På dette tidspunkt var jeg ved at fortryde købet. Jeg har smagt mange af de moderne Amaroner -
vine, der gør stort indtryk, fede syltetøj-vine, som - bortset fra nogle ganske få undtagelser - er mere dessertvine end regulære Amaroner. 
For at lefle for vinguiderne og vinkritikerne er man begyndt at fremstille nemmere og hurtigere Amaroner. Man har fremhævet det, jeg kalder "portvinskomponenten", dvs. frugten og alkoholen. Det er vine med en halv procent mere restsukker, "amaro"komponenten er blevet forsømt til fordel for den "næsten-halvsøde" stil.
Sådan en vin kan jeg ikke lide at sælge som Amarone. Uanset hvor godt den måtte smage. Men Paolo forstod mig godt:
- Nej Carlo, sagde han, - den type har vi også, men vi kalder den ved sit rigtige navn:  "Ammandorlato". Det er vor Raghos 1996. Vi laver den kun i de gode årgange, dvs. når druens sukkerindhold er svært at tæmme. Den smager som dem, der er populære nu, men i mine og i traditionens øje er det ikke en Amarone.
- De gamle her i Valpolicella havde en definition for det: "ammandorlato", dvs. med mandel/marcipan-smag. Er det marcipan, du vil have, eller en Amarone? 

Det var overbevisende nok:  Paolo ville ikke have givet vinen la mammas navn, hvis han ikke var mere end sikker. Men, men: - OK giv mig 300 flasker og en option på 120 til.
Vinen er knap nok bestilt, før en gammel kunde, en Amarone-fan, ringer for at bestille noget Amarone.
- Desværre, jeg har ikke noget på lager lige nu, men den skulle være her i næste uge.
- Hvad får du hjem?
- Øh, lidt Le Ragose og lidt fra I Galli ...
- Får du også den særudgave, der hedder Marta Galli?
- Ja, jeg har taget lidt, men jeg har ikke smagt på den endnu ...
- Nej, men det har jeg. Det er en fantastisk vin. Jeg besøgte gården i sommers og har selv købt noget hjem, men den har vi drukket. Det er simpelthen noget af det bedste af det bedste. Hvor meget har du af den, og hvad koster den?
- Jeg har bestilt 300 flasker, og vinen kommer til at koste omkring 210 kr. ex. moms.
- Fakturer mig for 24 flasker med det samme! Det kan være, at jeg køber lidt mere senere. Det er en fremragende vin til prisen.

Nå, ja, sådan kan det gå. Ens kunder er mere ajour end én selv. Meget flatterende egentlig.

Facit: Paolo giver vinen sin mors navn, kunden jubler, og vinhandleren her kan ikke andet end referere - tilføje min garanti på fuld returret - og give bolden videre til alle Amarone-fans..

Alla salute!


.


Sådan fremkommer min pris på 262,50 kr. for
Marta Galli, Amarone DOC 1994
.
Prislistepris, 35.000 ITL x 0,004   
140,00 kr.
  
.
Hjemtagelse  
10,00 kr.
 
.
Avance 40 %  
150,00 kr.
 
> 210,00 kr.
25 % moms  
.
 
52,50 kr.
I alt inkl. moms    
262,50 kr.

Rhagos, Amarone Ammandorlato 1996 fås til samme pris.

PS: Avancen er lidt højere, fordi der kun er 300 flasker af hver. Til gengæld er levering gratis overalt i Danmark ved køb af  12 flasker, gerne blandet.
Ved køb af mindre end 12 flasker  koster levering  40 kr. ex. moms ( 50 kr.inkl. moms).

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6