Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

Uge 03 - 2001

Et "etisk problem": Martá 1998 igen!

En af mine vine Martá 1998, blev godt bedømt (Berlingske Tidende torsdag den 11.01.2001): fire stjerner (bladet skrev endda "fire store stjerner") ud af mulige fem og følgende skudsmål: "Pudsig duft af mødding og rosinsødme der dog fortager sig efter nogen tid. Charmerende moden frugtsødme med en fyldig krop og en rustik charme i eftersmagen. Kræver dekantering."

Nu er det sådan, at jeg er uenig med bladets ros. Det kan lyde lidt krukket, da det er mig selv, der valgte og købte vinen hjem, men sådan sker det nogle gange. Vinen bliver jo valgt, men engang den er hjemme, viser det sig at være noget andet end det jeg ville have. Ikke fordi man bliver snydt af producenten: sådan sker det bare nogle - heldigvis få - gange. Kald det et integrationsproblem, kald det et fald i entusiasmen; det kan også være, at man finder andre vine, man er mere glad for, eller at en nuance træder mere frem, der var underspillet i starten. Det pudsige er, at mange synes om Martá: det gør jeg bare ikke, eller bedre sagt: ikke længere. Vinen stammer ellers fra det velanskrevne Fattoria San Francesco i Ciró, som giver os de pragtfulde Ronco dei Quattro Venti og Donna Madda. Druerne er gaglioppo og merlot. Prisen meget velgørende : 40,- kroner. Det er måske det rustikke, det organiske, "møddingen" som bladet skriver, som jeg fandt charmerende en gang men som ikke tiltaler mig mere. Møddingen, det organiske og en fjern anelse af hønselort skal man ikke kimse ad: det er det man betaler i dyre domme for i de fineste Bourgogne, blot en fjern anelse, naturligvis, men alligevel. "Kræver dekantering" skriver anmelderen. Dekantering gavner alle de unge vine og især de billige og især de italienske, der som kendetegn har (her generaliserer jeg, men alligevel) en frisk frugtsyrlighed.

Derfor har jeg slagtet prisen på Martá 1998: 400,- kr. ved køb af 12 flasker Den bliver nu solgt med garanti på, at vinen naturligvis ikke fejler noget men uden returret. For at sprede "risikoen" foreslår jeg, at man starter med at bestille én flaske eller to, for at se om man er enig eller uenig med mig: det er til 34,- kroner. Levering: uanset kvantum 52,- ex. moms/ 65,- inkl. moms overalt i landet.

Tilbuddet gælder kun indtil den 31.01.2000 eller sålænge lager haves (i skrivende stund ca. 700 flasker).

Alla Salute!

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6