Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

Uge 08 - 2001 (nr. 1)

Privilegium, Barolo og Magnum

1) På side 630 af sin vinguide 2001 skriver Luigi Veronelli : "OBS! Ved redaktionens afslutning smager jeg på en flaske fra Trappolini. På den håndskrevne etiket står der Madonna della Neve." Så følger en rosende omtale af vinen. Luigi Veronellis vinguide sælges i noget, der ligner et hundredetusinde eksemplarer, og Trappolini er blevet kimet ned af vinelskere, der gerne ville købe/smage Madonna della Neve. Det kunne de ikke: vinen er et fællesprojekt mellem Trappolini familien og yours truly, og hele produktionen bliver solgt til Danmark. Sådan et privilegium har I, der handler her på nettet.
Onde tunge vil mene, at det er fordi italienere....... ikke vil drikke den. Onde tunger ville tage grusomt fejl, fordi Madonna della Neve er noget af den mest italienske og harmoniske rødvin, man kan købe for 59,- kr. inkl. moms. Kombinationen af druerne sangiovese, moratella og aleatico er unik.

Bestilling: se nederst i brevet.

2) Scaldagrilli 1998 DOCG Carmignano: de første indtryk er ved at indløbe på skærmen. Jeres anmeldelser er lige så positive og begejstrede som min var, da jeg præsenterede vinen. Jeg må indrømme, at jeg var lidt nervøs, da jeg satte hovedet på blokken. Men det ser ud til at holde stik, min vurdering. Mange af jer har skyndt sig at genbestille og naturligvis har prisen været uændret for de stærke i troen. På grund af min klagesang fik jeg tildelt ca. trehundrede ekstra flasker. Vi er nu nede på ca. ethundredeogfirs. For de stærke i troen er prisen stadigvæk 83,-. De tøvende må bløde 98,- kr., hvis de har lyst til at checke, hvordan en vino elegantissimo smager. Etiketten er gengivet i min annonce på www.vinavisen.dk. Her i lille Danmark kan vi noget, som de andre store vinlande ikke kan: at spotte en topvin og slå til med det samme. Fårekyllingevarmeren er total ukendt endnu, og før de diverse italienske, engelske og tyske vinskribenter vågner op, så har I støvsuget hele årgang 1998.

Scaldagrilli er UDSOLGT.

3) Barolo: mange (nogle) skriver og spørger, hvorfor er der ikke nogen Barolo på tilbud. Det passer naturligvis ikke. Der er mange Barolo! Se blot på arvesølvslisten. Men det, der bliver spurgt om, er en fornuftig Barolo. Sådanne findes ikke. "Goddag, jeg vil gerne købe en fornuftig Rolls Royce." Jeg kan love jer, at jeg har smagt mig en podagra til af Barolo. Halvfjerds procent er anonyme vine der ikke har en dyt med Barolo at gøre. Resten har med Barolo at gøre, men er enten totalt forvandlet af opholdet i barrique, eller har priser der virker ublu også på mig. Jeg er i løbende kontakt med de fleste producenter og diverse talent-scout, men foreløbig holder jeg mig til mine Bruno Giacosa 1985 og 1989. Mindre kan ikke gøre det. En god klassisk Barolo 1996, som jeg havde fundet, viste sig at have en importør i DK. (Navnet det får I ikke, fordi der er grænser for, hvor meget jeg vil reklamere for konkurrencen!....)
En anden god klassisk Barolo er på vej fra Teobaldo Cappellano. Prisen vil blive 175,- inkl. moms, men jeg må stikke næsen dybere i glasset, før jeg begiver mig ud i en beskrivelse.
Imedens kan jeg kun meget varmt anbefale mine Barbaresco 1997 DOCG fra de tre vinmarker: Nervo, Marcarini og Castellinazzo. Jeg synes de smager bedre end de fleste Barolo, der er på markedet nu, og de byder ihvertfald på ægte nebbiolo-oplevelse. Prisen 212,50 inkl. moms ville være rimelig, derfor tager jeg 230,- inkl. moms. En vis herr Parker har svunget sig op til de halvfems-tohalvefems plus, men vi tror ikke så meget på, hvad amerikanerne skriver, hvad ? Skulle jeg vælge, hvad jeg ville tage med på en øde ø, ville jeg ikke tøve et sekund: Sabrina Ferilli og/eller Susan Sarandon.

4) Supertoskanere: I der ikke aner, hvem Sabrina Ferilli er og ellers er ligeglade med den oniriske Barbaresco 1997 og Susan Sarandon, har købt godt ind af den blandede kasse med seks supertoskanere. Masser af cabernet, barrique, vanille, sangiovese, merlot, cedertræ, egetræ, ribs, solbær og ædle kaffegrums: bvadrrrr!....Der er nu kun tolv kasser tilbage. Prisen er stadigvæk 900,- kroner plus evt. levering 75,- kroner overalt i landet.

5) Valbiferno 1999 DOC Biferno DOC er udsolgt. Jeg venter på ny ombæring med ny årgang og måske ny etiket.

6) Landsholdet: kan stadigvæk bestilles. Jvf. sidste uges tilbud.

 

Magnum

Nu at I har næsten støvsuget lageret og reolerne for de gode Supertoskanere, (*) er det mig magtpåliggende at fortælle, at nogle - ganske få - af de samme vine også findes som Magnum. Magnum (forkortes MG) er en dobbeltbordeauxflaske, der indeholder 1,5 liter. Alle ved det, også de der ikke vidste det, fordi nu ved det. Ordet stammer fra latin magnus som betyder "stor". På dansk er det beslægtet med Mogens, men jeg kan ikke forestille mig, at man vil spørge sin vinhandler: "Giv mig en mogens Barolo".

Til den mere seriøse del hører dobbeltflaskens anvendelse: først og fremmest til henlæggelse. Vinen lagrer og modner bedre på store flasker. De tilbudte vine spås et sundt liv frem til 2004-6. Så er det gavebrug: en magnumflaske tager sig godt ud på et receptionsbord, især hvis den kommer i original trækasse. Og så er en stor flaske festligere: den forener gæsterne, da alle får fin fra samme "kilde". Med prisen sker der noget pudsigt: hvis det er en billig konsumvin, er magnum billigere (**). Hvis det er en klassik gemmevin, er magnum dyrere. Forklaringen - den som producenterne giver ihvertfald - ligger i flasken. Til konsumvinene anvender man en type billigere glas, der er standardvare hos glasværket. Til de finere vine - som findes i færre flasker - køber producenten et mindre parti af tykkere dyrere flasker.I realiteten har prisen også med omsætningshastigheden at gøre: såvel for den billige som for den dyre magnum.

I skrivende stund er der på lager:

1) A Sirio 1997 13 MG i original trækasse 355,00 kr
2) Gualdo del Re 1997 14 MG i original karton 375,00 kr
3) Veneroso 1996 7 MG i original trækasse 365,00 kr

Priserne er inkl. moms. Levering i Storkbh er gratis. Levering resten af landet: 50,- kr. inkl. moms uanset kvantum Ved køb af mindst én af hver er der 8% rabat.

Vinene, som har fået flatterende anmeldelser i de italienske vinguider, har været emne for sidste uges tilbud.

(*) Der er i skrivende stund kun otte kasser à 6 diverse supertoskanere.
(**) I den daglige ende er der nogle få flasker tilbage af: POGGIO A POPPIANO 1996 Chianti DOCG : 75,- kroner inkl. moms for en magnum flaske.

Alla Salute!

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6