Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

Uge 08 - 2001 (nr. 2)

MADONNA DELLA NEVE (1998 rød bordvin)

Følgende er en opløftende historie og det, på mange måder:

a) sjælden og god er ikke altid lig med dyr

b) man behøver ikke at efterligne en oversøisk cabernet-vin for at have succes

c) ved at spille på de indfødte druer er det stadigvæk muligt at skabe en ny vin: én hvis smag man ikke har smagt før.

Madonna della Neve er en rødvin,. der fremstilles af 60% canaiolo, 20-25% aleatico og 15-20% moratella. Det er de to sidste druer, der gør vinen sjælden: moratella er en gammel umbrisk drue, som var ved at forsvinde, før den blev reddet af Trappolini-familiens kærlige indsats for de lokale vintraditioner. Aleatico er en aromatisk drue, som anvendes til søde vine (smag for eksempel den følgende IDEA): her bliver de kombineret med den saftige canaiolo drue for at give en tør, balanceret og dejlig vin med sin helt personlige smagsprofil. Som sagt: harmonisk og elegant. En sjælden (hele produktionen er på små femtusind flasker) og god allrounder, der smager af mere end hvad den koster. Navnet betyder Sneens Madonna og henviser til den kirke, der ligger overfor familiens hjem i Castiglione in Teverina, ti km syd for Orvieto.

Hvori består så det nye? Det er den "recondita armonia" vinen byder på: den "skjulte harmoni" eller kontrast om man vil, mellem den milde, aromatiske, nærmest eksotiske duft og den tørre, fyldige, adrætte smag. Italienske druer, italienske fade, italiensk smag som ingen kan efterligne. Så hvis I er til individualitet, oprindelighed, personlighed, hvis I vil smage på noget godt, som I ikke har smagt før og som I ikke kan efterligne hverken i Tokyo eller i Maipodalen, så er Madonna della Neve jeres vin. Vi vinnydere og wine freaks lever i den evige forventning om noget nyt; vi vil overraskes, vi jager med næsten religiøs mani den kommende ethundredepoints-vin og håber på åbenbaringen, hver gang vi trækker en prop op.

Desværre går vinvirkeligheden i retning af en altid mere international, standardiseret smag. Succes avler succes. Succesrige modeller avler kopier: hvorfor bruge tid og kræfter på at være kreativ, skabende, original, når der er penge at hente ved at kopiere, ved at følge mainstream tendenserne. Der er kun den italienske halvø tilbage, der huserer et utal af druer og stadige rad som Mario Trappolini og hans familie. Da EU (dengang EF) i 1960 anbefalede vinbønderne at plante flere grønne druer, fordi "fremtiden hører hvidvinen til", sagde Mario nej tak til omplantnings- pengepræmier og blev ved med at pleje sine blå druer: den aromatiske alelatico, den vanskelige moratella, den udskældte canaiolo. Vinen blev solgt i løsvægt til en lang række af kunder overalt i Italien. Tiden har givet ham ret: idag er det hvidvin, der lider under markedets ugunst. Trappolini høster frugten af kærligheden til sin jord og til den lokale skik og brug.

Det er tredje år i træk, at Madonna della Neve bliver fremstillet. 1997 var den første årgang. Vinen blev til næsten som et væddemål mellem Roberto Trappolini og mig selv. Der var knap vin til syvhundrede flasker, og den ville have endt som blandingsvin. Jeg smagte og sagde at jeg godt kunne sælge det hele, hvis de gad tappe den for mig. Vinen blev solgt fluks.

Der var store forventninger og forudbestillinger for 1998. Desværre blev det ikke til noget, fordi der opstod fejl ved aftapningen. Nu er Madonna della Neve på lager, prøvesmagt og godkendt. Derfor: Madonnaens genkomst. En vin alle burde købe mindst et par flasker af: om ikke andet, så for at opleve at der findes en skøn verden uden for cabernet sauvignon. Vinen er til her og nu, men kan sagtens gemmes nogle år. 1997eren blev smagt mandag aften den 27. november og den overraskede med sin bourgogneagtige finesse og italienske fylde. Årgang 1999 spås et sundt liv til ultimo 2003, men som sagt det er en dejlig mundfuld allerede nu. Vinen bliver sendt automatisk til VinAbonnenterne.

Madonna della Neve 1999 Igt Lazio 12,5%

Prisen, 6.700 ITL x 0,0040

27,- kr.

.
Hjemtagelse 10,- kr.  
i alt   37,- kr.
Avance 40 %

14,80 kr.

 
ialt   51,80 kr.
25 % moms
12,95 kr.
 
i alt   64,75 kr.
Introduktionsrabat til 28.02.2001 -5,75 .
Pris
59,00 kr.
 

Prisen gælder ved køb af minimum 6 flasker. (ved køb af min. 120/1 flasker = 55,00) Levering i Storkbh.: 60,- ex. moms ( 75 inkl. moms); levering resten af landet 80,- ex. moms ( 100,- inkl. moms).

De venligste hilsener,

Carlo Merolli

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6