Uge 16 - 2001

"We did it again!"

Vi - det er måske for meget sagt. For det er Roberto Trappolini og hans hårdtarbejdende familie, der har gjort det meste. Det meste vil sige at blive bedre år efter år. Det meste er at blive ved med at forbedre fædrenes druer og kælderteknik. Det meste er en vin, Paterno, i en årgang, der simpelt hen vil gå over i historien. Dette er ingen overdrivelse, og garantien er total: Hovedet på blokken.

Paterno er en Sangiovese 1998. Hvad smager den af? Den smager af mere. Det er svært for mig at give et reference-grundlag, men hvis jeg skriver, at den smager bedre end langt de fleste Brunello'er, at den slår de fleste supertoskanere, som koster det dobbelte - ja, så er der ikke sagt for meget.
Jeg har set efter, hvad jeg skrev om Scaldagrilli. Hvad har denne Paterno 1998, som kan retfærdiggøre højere ros?
Paterno har to ting til sin fordel: Holdbarheden og prisen.

Holdbarheden
Hvad den angår, så er Paterno 1998 en Sangiovese, fremstillet med strengt udvalgte druer fra vinmarker, der bliver plejet for at give lavt udbytte - 49 hektoliter pr. hektar. Det vil sige, at vi med hensyn til udbytte er på niveau med verdens absolut bedste vine. Paterno 1998 er så blød og saftig, at den kan drikkes allerede nu, men den vil også kunne holde endnu seks-otte år.

Prisen
Regnstykket kommer nederst, men ved de nyligt afholdte ProWein og Vinitaly vinmesser spurgte fagfolk og journalister, hvorfor vinen er så lavt prissat. Svaret ligger i familien Trappolinis filosofi: Små skridt i den rigtige retning hvert år. Familien kunne sagtens forlange 25.000 lire per flaske (ca. 100 kr.) for Paterno. Ingen ville føle sig snydt. Faktisk er der mange, der mener, at en høj pris er nødvendig for at tiltrække opmærksomhed og de "rigtige" forbrugere til en vin og derved "skabe" dens navn. Sådan tænker Roberto Trappolini ikke: - Vi kan ikke springe frem til en pris, der er en fordobling eller en tredobling af priserne ifjor, siger han. - Vi har mange trofaste kunder, der køber alle vore vine, og som har fulgt os år efter år, lige som du har gjort i Danmark. Vi foretrækker at vokse støt og roligt, og det gælder også priserne. - Dette er ikke kun en idé, vi har. Man snakker allerede om afmatning hos forbrugerne, og jeg er interesseret i at beholde og begunstige de stamkunder, jeg har i forvejen, dem der skal leve af at sælge mine vine. Kan jeg hjælpe dem med at være konkurrencedygtige, vil det også gavne mig og min familie, siger Roberto Trappolini.

Marketing for burhøns måske, men det er ikke ord, man hører ret ofte i vinverdenen. Det er med andre ord op til jer at lave en kult af Paterno. Alle ingredienserne er til stede: Sydvendte skråninger, over tyve år gamle vinstokke, to års lagring på fad og seks måneder på flaske - samt en smag, der aldrig bliver ophøre med at kilde ganen. Prøv den. I vil ikke fortryde det!

Vinen leveres og kan afhentes fra og med uge 19.
Prisen på 71 kr. pr. flaske gælder ved køb af minimum 6 flasker. Plus 75 kr. for levering overalt i landet uanset kvantum.
For betalinger og bestillinger efter den 6. maj er prisen ikke 71 kr., men 81 kr., men det gør ikke noget - vinen vil stadig være et kup til den pris! Paterno 1998 smager som en klassisk rødvin til en detailpris på mellem 125 og 150 kr.

Sådan fremkommer min pris på 71 kr. for Paterno, IgT Lazio, Italien 1998:
Prislistepris, 9.500 ITL
minus 15 % rabat ved bestilling og betaling inden 6. maj: 8.075 ITL x 0,004

32,00 kr.

.
Hjemtagelse
10,00 kr.
.
Avance 35 %

14,70 kr.

> 56,70 kr.

25 % moms
14,17 kr.
I alt inkl. moms
70,87 kr.
Oprundet 71,00 kr.  

De venligste hilsener