Kryds mellem riesling og den grønne madaleine royale druer.
"Fader" til den nye drue, der også blev kaldt "rivaner" var professor Henrik Müller fra landsbyen Thurgau i Schweiz i slutning af 1800-tallet..
Tør, sprød, lettere aromatisk og men også blød og fyldig. I Norditalien er druen vellykket og produktionen anvendt til kvalitetsvine hellere end til masseproduktion, som vi kender fra fx Tyskland (Liebfraumilch osv). Ideel til rijstaffel og asiatisk inspireret mad i det hele taget. Fylden og aromatikken i vinen ville klæde lyssej og andre "lyse" fiskearter. Dejlig også solo. Druerne stammer dels fra den vestvendte vinmark Maso Togn på 650 meter over havets overflade, som blev anlagt i 1987 og dels fra den sydvendte vinmark Telve anlagt i 2009. Forholdsvis lav udbytte (8-9.000 kilo druer pr. heltar). Det er en af Landbohøjskolens mest populære vine i Italien og har sine fans også blandt vinvennerne. Produktionen er på ca. 22.000 flasker. Druerne bliver nænsomt presset og hele lagring foregår på rustfri stål. Fin syrestruktur og lige så fin aromatisk strejf med nuancer af både blomster og frugt. Ideel til risretter af østerlandsk karakter, krydrede fiskeretter og retter med chili, ingefær og kraftig krydning. Ideel også som aperitif. Årgang 2022: drik nu (2024) og inden ultimo 2025.
