Nærum og et hvidt skarn uret

Kære Vinvenner,

1504a

Jeg troede, at Nærum betød ”noget som var tæt, nær” til noget andet. Det viser sig, at navnet betyder Njords Sted. Njord var en gud og i øvrigt en fremragende dansk pinot nero - men det snakker vi ikke om her. En gud! Så har jeg noget at leve op til og…selvfølgelig: ”Gudedrikken” er nu på lager og snart udsolgt. Jeg bliver nødt til at lancere en ny runde af forudbestillingerne. Nærgudelig er også den tiramisú I kan se på billedet ovenfor. Nu er der snart ingen familie i Danmark, hvor mor far eller børnene ikke har prøvet at fremstille en tiramisú. Da indehaverne af Nærum Kaffebar kom forbi for at hilse velkommen på lageret, købte de en Marsala, en af Italiens mest kendte og...mindst solgte dessertvine. Den skulle bruges til tiramisú og der gik ikke mange minutter, før jeg foreslog mig selv som overdommer!

Lige som med pesto og frikadeller findes der mange fortolkninger af tiramisú og jeg har smagt nogle, der ville have fået Alba Campeol og Roberto Loli - "opfinderne" af tiramisú, eller bedre - "tiramesú" på Treviso dialekt - til at ty til politianmeldelse. Rejsen fra Treviso til Nærum har desserten klaret meget fint og jeg er bange for, at den hyggelige kaffebar er "too close for comfort " for min vægtkontroltabel - hvis jeg havde sådan en.

Linket i bunden af mailen. Hvad opskriften angår, ak! jeg har spist flere tons af den opkvikkende dessert, men aldrig selv lavet en selv. Nettet vrimler med mere eller mindre ægte varianter. Den oprindelige opskrift fra restauranten Le Beccherie (Slagterboderne!), hvor tiramesú blev født engang i 1955, er officielt registreret hos Handelskamret i Treviso og siden 2010 i Accademia Italiana della Cucina. Det er Marsala, der skal bruges, men I bliver ikke anholdt, hvis I bruger cognac, amaretto, mandelvin eller gudforbyd Marsala al caffé:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=RR22

ET SKARN URET

Ærligt talt, den eneste af Pietro Majnonis vine som jeg aldrig har haft som favorit. Smagt igen forleden for at tjekke dens stand.

Snak om kovending og 180 graders skift!

Hvis I er til "alkaliske", brede vine med masser af smag og meget lav syre, bløde hvide vine altså, så er Spareto absolut noget for jer.

Min fejl? At have bedømt vinen for hurtigt og ikke have fanget dens udviklingspotentiale.

I min beskrivelse skrev jeg: "Læskende godt uden dikkedarer men med masser af velsmag. 40% chardonnay, 35% malvasia bianca, 25% trebbiano. .....Drik nu og inden udgangen af 2024. Glimrende frokostvin.

Udgang af 2024? Det er først nu, at vinen begynder at folde sig ud og vil helt sikkert blive ved med at "give" til mindst ultimo 2027!

Meget mere rammende den engelske kollega, der skrev:

"Spareto" er en toskansk hvidvin, der blander duftene og elegance fra toskanske druer med glathed og fylde fra franske druer. Den tilbyder aromaer af italienske druer kombineret med glathed fra Chardonnay og har noter af mango, gule frugter, pære og æble. Denne vin er blød, rund og afbalanceret, hvilket gør den til et fremragende match til oste og grøntsager."

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/27-hvidvine/3409-2021-spareto-bianco-toscano-igt-majnoni-oekologisk-cesar/

1504b

FORUDBESTILLINGERNE

1504c

Ovenfor kan I se, hvad er er smagt og hvad der er i vente. Pga. af Vinitaly, Påske m.m. er fristen udsat til søndag den 20. april.

Bedst køb? Alle men Nebbiolo Langhe 2022 fra Schiavenza til 109,- kr. er preppeegnet og ....."uovervindelige":

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/

Barbaresco 2021 og Barbera 2023 fra Baldissero er ved at blive udsolgt. Jeg pønser på en ny runde af forsalg og venter på et godt tilbud fra producenten.

Ciao,

Carlo

PS

Bedste tiramisú nord for Treviso:

https://www.naerumkaffebar.dk/

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER
Rundforbivej 271 A stuen, 2850 NÆRUM

IDAG tirsdag den 15. april: ÅBENT 14 til 17
onsdag den 16. april: ÅBENT 12 til 17

torsdag den 17. april: LUKKET
fredag den 18. april: LUKKET

lørdag den 19. april: ÅBENT 12 til 16

søndag den 20. april: LUKKET
mandag den 21. april: LUKKET
tirsdag den 22. april: ÅBENT 14 til 17

Next Post Previous Post