Naturvin og tarallucci e vino

Kære Vinvenner,

0306a
I handlens og videnskabets hellige tjeneste udsætter jeg mine smagsløg for lidt af hvert. Sidst, i går, kom tur til en naturvin. Nu vil jeg ikke involvere jer – og mig – i en lang forhandling om emnet. Som den altid punktlige Preben Nielsen skriver i sine Vinsider.dk : ” Uofficiel og ikke certificeret betegnelse for vin, der fremstilles med så enkle metoder som muligt og med så lidt manipulation som muligt, d.v.s. uden tilsætning af gær, syre og sukker. Hvis svovl tilsættes, sker det udelukkende under aftapningen og i så små mængder som muligt. Den mekaniske bearbejdning består højst i en let klaring eller filtrering. Formålet med at fremstille naturvin skulle være at give et mere autentisk produkt…” med alt det der følger af ulemper og fordele, er naturvin kommet for at blive.

Jeg har ikke præcise tal, men en klar fornemmelse for, at langt de fleste af de vinvenner, der læser mine mails, når de læser dem, har mere hang til gode konventionelle vine. Derfor hvis der skulle være nogen, der skulle være interesseret i beskrivelsen og i et godt, rigtigt godt, tilbud på en god naturvin, send mig en svarmail med teksten ”Natur” i Emne/subject .

FOR AT SUNDE MIG....
0306b
Nej, - (jeg kunne ikke modstå vitsen) : naturvinen havde mange fine aspekter og det er ikke for ”at sunde mig” at jeg smagte en dugfrisk 2024 Valpolicella Classico og en 2020 Marta Galli Valpolicella Classico fra det gode Hus Le Ragose.

De to vine blev leveret i går eftermiddag og smagt samme aften. Ja, men hvad med den nænsomme behandling ? hvad med den ”akklimatisering”, hvad med den rigtige temperatur, som jeg altid anbefaler ? De står ved magt, men jeg har også dannet mig den overbevisning, at hvis en vin er god, er den god med det samme: lige så meget, hvor meget jeg mishandler den, lige meget med temperatur og al den ballet som en god vin – alle vine faktisk – fortjener. Aftenens ”konventionelle” vine ”perfomede” som man siger og de gode indtryk de nye årgange efterlod, har inspireret mig til at lokke jer med en testkasse med gratis fragt:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=FORUD10N

"A TARALLUCCI E VINO"
0306c
"Tutto finisce a tarallucci e vino": ”Alt ender med tarallucci og vin”. Det er det italienske udtryk, som betyder, at en uenighed, en diskussion eller et problem bliver løst ved hjælp af god mad og drikke, og at situationen ender på en venlig måde.

”Tarallo”: det er en lille ringformet kiks af hvedemel. De lærde skændes om ordet stammer fra græsk dánatos (en slags brød) fra latinsk ”tørrere” (at riste) eller fra fransk ”damal” (rundt brød).

Det, der er sikkert til gengæld, er at de små tarallo, ”tarallucci”, har været en del af det syditalienske, især af det apuliske, madliv siden umindelig tid: første gang de nævnes var i 1327. Fra de mest ydmydige traktørsteder til de fine private hjem, bliver et glas vin altid fulgt af en håndfuld små ”taralli” : tarallucci, nemlig. Til at spise som de er eller til at dyppe i vinen. Jeg har fundet nogle "den-ene-trækker-den-anden" supergode fra Apulien. Farlige!

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/74-foedevarer-mad/4873-tarallucci-classici-250-gr/

Bestil tarallucci (eller tarallini) sammen med vin og andre gode madvarer:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/74-foedevarer-mad/

Ciao,

Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER: Rundforbivej 271 a stuen 2850 Nærum

onsdag den 4. juni: ÅBENT 14 til 17
torsdag den 5. juni ÅBENT 14 til 17
fredag den 6. juni: ÅBENT 14 til 17
lørdag den 7. juni: LUKKET
søndag den 8. juni: ÅBENT 13 til 16

Næste Ugemail Forrige Ugemail