En af jeres favoritte Lambrusco Grasparossa også kendt som "Gudedrikken" MUTINA er det gamle navn for Modena, "byen" når det gælder Lambrusco vinen og en del andre af livets fornødenheder: aceto balsamico, prosciutto, culatello, tortellini, Ferrari, Maserati. Navnet Mutina blev valgt som et link til vinens traditioner. GRASPAROSSA: dvs rød stilk, er den druetype, der anvendes til denne vin. CASTELVETRO: er kommunen indenfor hvis grænser druerne til denne DOC vin dyrkes. Årgangen, aftapningsdag og -tid findes nederst på bagetiketten. CHIARLI 1860: et navn, der er hovedgaranti for kvalitet. Cleto Chiarli var en kendt og elsket værtshusholder og den første, netop i 1860, til at aftappe Lambrusco. Mit navn på etiketten er en kærlighedserklæring til den livsglæde Lambrusco står for. Ur-vinen, der kun kræver en god tørst for at kunne nydes. En simpel ydmyg vin, der "tilfældigvis" bobler. Det er boblerne, der er livsglæden, og som gør denne vin velegnet til næsten alt. Boblerne stiller tørsten og renser munden, den syrlige friskhed kan ledsage mange former for mad og den halvtørre start gør vinen nem at drikke. MUTINA er lige sagen til mange tilberedelser med svinekød, der præger køkkenet såvel i Modena som i Danmark. MUTINA kan drikkes for sig selv, som bydevin, som glas i utide. Den er ideel til skovturen, til sommerens frugtbowle, til festen, til rustikke italienske retter med chili, tomatsaucer og spegepølser. Mutina gør sig også som ledsager til frisk frugt og frugttærter. At den også har en gavnlig virkning på fordøjelsen og er trendy lav i alkoholstyrke, er tekniske detaljer, lige som den kendsgerning at prisen er altid foruftig, året rundt.
