Kassen indeholder seks pædagogiske (*) Lambrusco:
1 x Mutina" Grasparossa DOC á 89,- (halvtør)
1 x Lambrusco di Modena DOC Cavicchioli økologisk 85,- (halvtør/tør)
1 x "Stopai" Emilia IgT Tirelli 99,- (tør)
1 x "Ancestrale" Sorbara DOC Cavicchioli 95,- (tør)
1 x "Lambrusco di Mantova" IgT Tirelli 95,- (tør)
1 x "Il Fondatore" Sorbara DOC 135,- (tør)
Ialt : 598,-
(*) Pædagogiske fordi de seks dækker stort set over alle de mest almindelige Lambrusco typer:
"MUTINA" Det latinske navn for Modena, Lambrusco'ens "hovedstad".Vinvennernes foretrukne i snart en generation af danskere: først slurk virker sød men snart overtager boblerne og frugtsyren smagen og lader ganen tør klar til næste slurk. Nydes bedste køleskabskold. Alkoholstyrke 8%
LAMBRUSCO DI MODENA. Vinen kan bruges solo, som velkomstdrik, og har en smagsprofil, der gør den ideel til charcuteri, fiskeretter og lette frokostretter.
"STOPAI" , "proppen" på lokal dialekt. Mørk, tyk og saftig med milde bobler. Ideel til svinekød og grillmad. Valgt hvert år som JuleLambrusco© til flæskestegen
"ANCESTRALE" er den røde tørre Lambrusco med et rustik snit: vinen gærer på flasken, den har en smule naturlig bundfald. Vend flasken om et par gange hvis I ønsker at smage bundfaldet med: det gør vinen saftigere. Sart rød farve men fyldig smag. Velegnet både som solo og til lette kødretter samt visse fiskeretter
""MANTOVA" det mørkeste og mest ´kraftigste" Lidt "macho" i stil. Velegnet til de fleste retter af lyst kød, fjerkræ og charcuteri.
"IL FONDATORE" ("Stifteren"): 100% sorbara. En hyldest til Cleto Chiarli, der som den første aftappede og solgte Lambrusco på flaske i 1860.Tør, elegant parat til at "multitaske" fra solo til flæskestegen. Vinen gærer i samme flaske som I køber, er ufiltreret og har modtaget flere hædersbevisninger bl.a. Tre Glas flere år i træk i Gambero Rosso vinguiden over italienske vine. Til forskel fra de andre Lambrusco i kassen, som bør nydes ved 8-11 grader, smager Il Fondatore bedst ved 14-15 grader. Gerne også til fiskeretter.
