Stor årgang.
2019 var den første årgang, at Schiavenza fremstillede Perno af 100% egne vinmark er der et par spørgsmål som melder sig. Her er svarene:
1) Årgang 2019 fremstillet og aftappet: 3500 flasker
2) Vinstokkenes alder mellem 13 og 28 år (det betyder at dele af vinmarken blev genplantet for 13 år siden)
3) Vinmarkens størrelse : 7.000 kvm
4) Alkoholstyrken 13,5% : jordbunden i Perno er mere ”løs”, det tilbageholder mere vand, som igen betyder ”lettere” vine med mere udviklet farve.
5) Holdbarheden: da det drejer sig, som sagt, om en ”lettere”, mindre struktureret og især mindre garvesyreholdig Barolo kan man forvente en udvikling og et ”liv” på 10-15 år, når vi taler om årgangen 2019. Årgang 2021 er på niveau med 2019 og det to år har betydet en markan højere koncentration af sukker i druerne.,
Perno er tidligere blevet produceret i 2003 og 2006, da Schiavenza kun lejede vinmarken: selv om det var to meget forskellige årgange har Perno vist godt ”staying power”.
