EKSTRA MAIL: Sådan kan det gå.....

{% if page.header.updated %} , {% endif %}

Kære Vinvenner,

Lige efter at

jeg havde rundsendt ugemailen i formiddags med scoop-tilbuddet på Barbaresco 2019 fra Baldissero, kom der en mail fra producenten, han hedder Mario Lorusso: han havde selv modtaget mailen og meldte med meget beklagende stemme, at årgang 2019 desværre var udsolgt.

På det tidspunkt var de første 30 flasker ”booket” og jeg spurgte, om han kunne redde de 30 flasker til de vinvenner, der havde været hurtige på tangenterne. Desværre nej, hverken som almindelige flasker eller som magnum.

Nu er gode råde…billige: de penge er sparet i hvert fald. Mario nævnte, at han havde 2020eren af samme vin klar, om det kunne blive taget i betragtning som afløser. ”Gerne men ikke før jeg har haft mulighed for at smage den.” Flot. Der er nu 2 flasker Barbaresco 2020 på vej og I slipper ikke for at blive involveret i ”fortsættelsen følger”.

Mit indtryk af mennesket bag og hans produktion er, at vi har med høj kvalitets vine og med folk at gøre med fødderne godt plantet i Langhens muld. Lad os se, hvad der sker.

BAROLO & "PEPERONATA nummer 4©"

Som (ringe) trøst kan I få min opskrift på peperonata i bunden af denne mail. Når nu det ikke er Barbaresco I lige nu kan drikke til denne ret, er der stadigvæk knippelgode Barolo, der ikke venter på andet end at blive trukket op. Lur mig om vi ikke snart læser flotte anmeldelser af Cerrati 2018. Derfor er et af mine bedste bud er den muntre trio:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/77-barolo/4472-tre-serralunga-barolo-tabui-riserva-2017-bricco-vughera-2018-cerrati-2018/

”Peperonata” kan bruges både som selvstændig ret, som tilbehør til kød og fisk og som sauce til pasta og/eller ris. Retten passer så at sige sig selv og smager godt både når den er varm og når den er lun/kold. Jeg bruger kun røde peberfrugter og engang imellem gule. Grønne kan naturligvis også bruges, det er et spørgsmål om farve/smag. Grønthandlerne har tit lavere pris på ”rynkede” peberfrugter. De ser ikke lige så godt ud, men til gengæld betyder ”rynkerne”, at frugtkødet har tabt noget af vandet og byder derfor på en mere koncentreret smag.

INGREDIENSER

  • til 2 (sultne) personer
  • 4 peberfrugter
  • 4 løg
  • 250 gr. ”passata” tomatkonserves
  • et halvt glas vand eller hvidvin
  • olivenolie, to spiseskefulde
  • salt q.b.
  • peber q.b.

FORBEREDELSE

skær toppen af peberfrugten og læg den til side skær peberfrugtens hvide indmad væk (skal ej bruges) skær resten i to halve skær dem i tynde strimler af nogenlunde samme størrelse skær løgene i tynde skiver

ACTION

kom lidt olie på en varm pande kom løgene i med lidt vand og vin. Når løgene er bløde kom peberfrugt i

tilsæt nu tomatpassata og drys med salt og (lidt) peber.

Læg låg på og lad det koge på medium lavt blus til peberfrugen har nået den ønskede konsistens. Nogle foretrækker peberfrugterne helt bløde, andre med lidt bid, ”al dente”.

ALTERNATIVT

Mange bruger kartoflerne i retten, som tilberedes i forvejen og tilsættes peperonata fra starten af. Skræl 4 kartofler og skær dem i terninger. Kog dem i saltvand. Når de er møre men ikke gennemkogte, si vandet fra og tilsæt dem til peperonata i starten af tilberedningen.

Ciao og Buon appetito !

Carlo

Next Post Previous Post