Om Brunello og mælkeskummere

Kære Vinvenner,

Hvis du, der er blandt

de få lykkelige, der læser denne mail, er ligeglad med cappuccino, så spring gerne videre i teksten til de mere relevante emner, som min mail kun burde handle om: vino.

Hvis du derimod ikke kan starte dagen uden denne helt italienske opfindelse, så skal du høre, hvorfor jeg ikke har anskaffet mig en espresso maskine med dampdyse eller en supereffektiv Illy ”mælkskummer” som min ven Marco.

Det er mest fordi, vi lever i et hus fra tresserne. Køkkenet er lille og ligner, som en af mine utallige svigersønner siger, ”en tidslomme”. Dengang huset blev bygget begrænsede køkkenudstyret sig til en Melitta kaffemaskine og et Raadvad rugbrødsskærer, hvis jeg ikke tager fejl.

Der var hverken plads til blender, dejmikser, danskvandsmaskiner, kaffemøller af alle arter: cappuccino var noget, man drak sydpå både om morgen og gerne igen om aftenen, hvis man var turist, vel at mærke: i dag er det fy fy efter klokken ti formiddag (hej Eva!).

Derfor bruger jeg en stavblender til at piske det varme mælk op: den optager ingen plads og resultatet vil få enhver barista til at skumme af misundelse, som billedet i bunden af mailen jo bekræfter.

SPISEKAMMERET

Status på 2023 viser, at I har værer flittige besøgende på mit spisekammer: Majnonis olivenolie, vineddike, både almindelig og balsamico, Parmigiano Reggiano, tunfisk, pasta, honning, kapers. Åh, jeg var lige ved at glemme: risotto ris! (hvordan kunne jeg glemme det ?!) .

Tak for det ! Planen for 2024 må være at fortsætte på den gode sti. Målet er ikke at erstatte…. irma: fødevarer er og forbliver tilbehør til vinsortimentet. Taggiasca olive uden sten er på vej men hvad er det næste ? espresso kaffe ?

Til jeres spaghetti’en og pastaretter har lige modtaget en serie færdiglavede saucer fra Calabria. Finder dem her:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=Scalzo

OG NU TIL VINO:

Udsalget/RYDOP lakker mod enden. I kan stadig nå at give bud på UDSALG 2 - det hvor I kan være med til at bestemme vinens pris. Da mange, nogle i hvert fald, vælger at holde et ”hvid januar” vil resten af mailen handle om de vine jeg vil anbefale til resten af året.

BRUNELLO DI MONTALCINO

Quercecchio melder, at de vil frigive deres 2019 vintage først midt i februar. Derfor forlænger jeg fristen for forsalget. Det betyder at hvis I ikke har nået at forudbestille den attråværdige årgang 2019 kan I stadig nå det.

Jeg spurgte om der skulle være restpartier fra tidligere årgange og der var faktisk nogle få flasker og magnum som jeg kunne reservere. Det er nu gjort : de vil komme på lager sammen med Brunello 2019. Find dem alle her:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=JANU24

FORDELAGTIGT ?
JA! ANDRE FORDELAGTIGE FORUDBESTILLINGER

Fordelagtige, også for jer, plejer jeg at skrive når jeg ønsker at tiltrække jeres opmærksomhed på bestemte vine. I den følgende liste er der mindst to vine som I burde hamstre: Dolcetto 2022 fra Schiavenza og Primitivo 2021 fra Cooperativet i Copertino.

Dolcetto 2022 tegner for mig et vendepunkt for vinvennernes valg af vin. Traditionelt set er den ikke en af favoritterne blandt ”danskerne” men pludseligt er I blevet meget glade for denne vin: er det årgangen ? er det producenten ? er det den aktuellee trend mod lettere, saftige mere frugtige vine ? Eller det en kombination af alle disse elelmenter plus den humane pris, der har gjort den ydmydige Dolcetto til en trofast gæst på mange vinvenners middagsbord ?

Om Primitivo kan jeg kun sige, at jeg ønsker, at I alle skal købe mindst en flaske. Alle og især de vinvenner, der plejer at slå en stor bugt omkring de syltetøjprægede af slagsen. Denne Copertino er flot, rank, adræt, med fyldig balance og ”zero marmellata”.

Om I DOMI og QUONA Riserva behøver jeg måske ikke skrive så meget om: der er i forvejen to af jeres favoritter. Det samme gælder Schiavenzas Barolo 2019 til lige under 200,- kroner: slip bremserne og køb løs!!

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/

Ciao, Carlo

                    

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER: Skovlytoften 1, 2840 Holte.

  • onsdag den 17. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • torsdag den 18. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • fredag den 19. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • lørdag den 20. januar: LUKKET
  • søndag den 21. januar: ÅBENT 13:00 til 16:00

Næste Ugemail Forrige Ugemail