Klart tegn

Kære Vinvenner,

2704a
Både ovenstående og nedenstående.... 2704b
...er klare tegn på ankomsten af foråret. De store flasker, Mutina og den multitaskende bastflaske, indeholder halvandenliters selskabelighed. I kender indholdet af dem begge og jeg ved, at I sætter pris på funktionen: magnumflasken indeholder 12 pæne glas vin, så kan I selv regne ud, om det er nok til.... én gæst eller to.

FUE´

"Fué'" betyder "flygtet, stukket af" og henviser til den korte tid, som skallerne tilbringer sammen med mosten, før de "flygter" dvs bliver fjernet. "Fulvio! du har overgivet dig til Provence! Farven på din Fué er noget sartere end den plejer. Nu ligner den alle de andre, der pt. er så populære!"

Fulvio Rapaná, producenten af både Fué og af den røde Enne Nické, svarede blot, at Fué er en negroamaro, der stammer fra vinstokke, der er 75 år gamle: "Hele smagen er gemt i vinen, ikke i farven! Selv med sine kun 12,5% kan du servere Fué til hvad du vil: solo pasta og andre robuste retter.

Som billedet viser har jeg taget Fulvio på ordet og kan bekræfte, at det er ikke den sidste flaske jeg knapper op af hans negroamaro rosato 2023 !

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=10%2F04A

FORMAGGIO

2704c
"Formaggio" fra "forma": den form, som mælken antager, når den bliver til ost. Jeg har bedt Pietro Majnoni's nabo, fårehyrden Massimo Trapanotto, om at skære de runde oste i mindre stykker og vakuumpakke både kvarte og halve forme af den fåreost, der allerede har begejstret mange vinvenner. Forudbestil den her, evt. sammen med Parmigiano Reggiano:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=formaggio

LANDBOHØJSKOLEN, SAN MICHELE, EDMUND MACH: kær vin har mange navne

2704d

Billedet fra nogle påskedage siden, viser de gamle etiketter for de hvide fra San Michele, der idag sælges under navnet Edmund Mach. Forudbestillingen slutter den 5. maj, hvilket betyder at I stadigvæk har 10 gode dage for at finde de favoritter, der vil forsøde jeres bord de næste mange måneder:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=MACH25

ROSINERNE I PØLSEENDEN

2704e
Jeg er i gang med at smage de Barolo, som skal lægge flaske til TABUI Riserva 2018: alene den, ville være tilstrækkelig som rosin men ak! Der bliver trangt i pølseenden, fordi der er så mange gode vine, der kræver vores opmærksomhed!

Nogle vinvenner går efter prisen, andre efter de kendte sikre navne, andre er drevet af en sund nysgerrighed, andre endnu leder efter gode holdbare vine og investeringsvine: forsalgslisten her omfatter vine i alle disse kategorier:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/

Ciao,

Carlo

ET VIGTIGT POSTSCRIPTUM

1000 tak til alle de vinvenner, der fandt vej til lageret i torsdags for at ønske mig "Tillykke med din fødselsdag", det lunede mere end jeg kan sige og skrive! Tusind, tusind tak!

ABININGSTIDER PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE

søndag den 28. april: ÅBENT 13 til 16
mandag den 29. april: ÅBENT 14 til 17
tirsdag den 30. april: LUKKET
onsdag den 1. maj: ÅBENT 14 til 17
torsdag den 2. maj: ÅBENT 14 til 17
fredag den 3. maj: ÅBENT 14 til 17
lørdag den 4. maj: LUKKET
søndag den 5. maj: 13 til 16

Next Post Previous Post