Kunne vi gå glip af den ?

Kære Vinvenner,

0705a
”Hej Carlo! En af dine ”vinvenner” har været forbi vores nye gård i søndags. Han fortalte om dig og om din ”plagesomme” entusiasme for årgang 2019. Han smagte alle vore vine, og efter at have smagt Ciabatta 2019, sagde han ”Jeg må sgu give Carlo ret”.

Var Ciabatta 2019 ikke noget for dine andre vinvenner?”

Sådan spurgte Erik Banti. Kunne vi gå glip af den? Nej, vel?

For de nye vinvenner: Ciabatta er en enkeltmarks Morellino di Scansano. Vinens navn stammer fra vinmarkens afrundede form, der henleder tanken til en tøffel, nemlig ”ciabatta” på italiensk. Det aflange brød hedder også ”ciabatta” og samme navn bruges for en stikdåse, selv dem, der ikke er aflange og har runde kante som vinmarken, brødet eller tøflen.

IGEN EN...GAVE

Erik Banti bliver 80 om et par uger. Ciabatta og genkomsten af favoritten Carato er Eriks hilsen til alle sine mange danske vinvenner gennem så mange år:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=VIK25

Garanti: ingen Brunello eller anden toskansk topvin er kommet til skade endsige blevet dræbt under fremstillingen af Ciabatta, da alle flasker stod og klappede til denne gyldne 2019 Morellino.

SOM OM DET IKKE VAR NOK.....

0705b

Nej, ikke Riserva 2016 som etiketten ovenfor viser, men Riserva 2018. Etiketten er den samme, kun årgangen skifter.

"Hvordan smager så denne Riserva 2018, Giorgio?"

Giorgio Barbero, ønologen bag alle Tabui fra 1999 til 2019, siger med sit lune piemontesiske smil: "Hvorfor spørger du mig hver gang? Har du ikke smagt vareprøverne? Du ved, at Tabui er la creme de la creme og at vi kun aftapper den, når den er mere end bare god. For 2018 blev det kun 360 flasker (minus dine vareprøver!). Sådan har det været hvert år siden den første årgang 1999".

"Ja, har smagt og den er i vinkel hvad prestige og kvaliteten angår, men vinvennerne er beskrivelsesliderlige og de vil have nogle fakta. Plus er det sådan, at det er ikke altid, at vinvennerne tror på, hvad jeg siger og skriver: de vil gerne have bekræftelse fra en autoritet eller bare fra nabo'en, der har smagt på vinen..."

"OK. 2018 forholdsvis varm årgang. TABUI Riserva 2018 er et flot tolkning af årgangens særkende: fyldig smag, grantrød farve, bouquet med klart tegn på Serralungas grønne underskrift: eucalyptus, mynte, med strejf af mørke kirsebær, læder og et slut af klassisk ”goudron” dvs tjære og lakrids. En saftig Barolo? Ja! Fyldig smag som sagt men også poleret afrundet og med overraskende genkendelig old-school stil. Garvesyre nok til at spå Tabui en ”easy life” fra 2018 til 2033-35. Va bene? "

Ja, det var "va bene" for mig og regner også med, at det vil være "va bene" for jer. Sidst men ikke mindst forsalgsprisen taget i betragtning:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/4523-2018-tabui-barolo-riserva-docg-gemma-spg23-csc/

DET ER FINT MED ALLE DE FORUDBESTILLINGER, MEN HVAD HVIS VI ER TØRSTIGE NU ??

0705c
Majnonis BIB lander på lager onsdag den 15. maj sammen med Sorbaianos LUMI Cabernet Franc.

Imedens kan I prøve at karambolere lidt med den hvide Curiale og den røde Ciró Classico:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=Caparra+%26+Siciliani+TORFIN

Ciao,

Carlo
PS

Den seneste ugemail med den populære litersflaske med ølkapsel: Sacromontino http://www.carlomerolli.dk/da/ugemails/alle/tumulus-2023-sacromontino-og-charlottes-andre-vine

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE

onsdag den 8. maj: ÅBENT 14 til 17

torsdag den 9. maj: ÅBENT 14 til 17

fredag den 10. maj: ÅBENT 14 til 17
lørdag den 11. maj: LUKKET
søndag den 12. maj: ÅBENT 13 til 16

Next Post Previous Post