En mavepuster af en bog, en strandret og hele to udsalg

{% if page.header.updated %} , {% endif %}

Kære Vinvenner,

En mavepuster

"Det anede mig,"

at jeg ikke skulle ønske mig Eva Ravnbøls ”Guds eget køkken” som julegave. Det endte med, at jeg alligevel byttede mig til den. Jeg havde ret. Hvad er der galt med bogen?

Det, der er galt, er, at bare ved at bladre på siderne får jeg en mavepuster af nostalgi!

Eva Ravnbøl var så klog at forelske sig først i en romer, en vinhandler af alle mænd!, og så - helt uundgåeligt - i selveste Rom! Bogen er en følelsesmæssig rejse til det romerske køkken og til al den verden, mennesker og steder, der kredser omkring det. Man kunne argumentere for, at vinklen er snæver: næsten udelukkende romerske retter, men hjertet er stort, og det vigtigste er, at ægte erfaringer bliver destilleret og givet videre til læseren. Plus et par moderlige formaninger om, hvad man må og ikke må ved bordet i Italien. Bogen smager af ægthed, og jeg kan kun varmt anbefale den til alle, især til de (efterhånden ganske få) vinvenner, der lever i fløde-i-carbonara-mørket.

Jeg ved ikke, om det også sker for jer, men når jeg får en ny bog om mad, skynder jeg mig at tjekke en opskrift, som regel matriciana og/eller carbonara, for at se, hvad forfatteren skriver. Det er en lakmusprøve for resten af bogen og forfatterens kvalitet. Oversat til det danske køkken kunne et benchmark være frikadellerne: halvt svin, halvt kalv? kun svin?, grovhakkede? finthakkede? Apollinaris? hvor meget peber? osv. Hver dansk familie har sin "stil" og sine frikadelletraditioner, men i Italien er opskrifterne mere "stive", og der er en hær af "purister", altid på spring, hvis man piller ved "ægtheden". Historisk set har det vist sig, at opskrifterne har udviklet sig og ændret sig med tiden, og når en af de bedste og mest kendte neapolitanske pizzabagere for nylig seriøst går i brechen for pizza med ananas, ja...: "den mad, du bedst kan lide, med den vin, du bedst kan lide". For mig er det som regel en vareprøve, der skal "studeres"!

Derfor ved jeg ikke, hvad jeg vil drikke til "pomodori con riso". Når jeg har lyst til at lave den i dag, er det ikke så meget, fordi den er i pagt med den "veganuary", der propaganderes for, men fordi den er en af mine livretter og en konstant udfordring: kun undtagelsesvis formår jeg at få den til at smage som den, man køber på de romerske takeaways, altså rosticceria. Er det tomaterne? Er det ovnen? Er det kokken? Hemmeligheden ligger måske i oreganoen. Siden jeg brugte den fra den dusk, jeg fik af Aitalas Rocco Trefiletti, nærmer resultatet sig den ægte vare, men måske er det bare noget, jeg bilder mig ind. Der er mange fine opskrifter på nettet, og hvis I vælger at vente til sommerens modne tomater, er der en vis fornuft i det: trods det, at det er en ovnret, er "pomodori cor riso" en af de typiske "strandretter", der smager lige så godt kold og kan tages med til netop stranden og skovturen.

VENTE OG VENTE....

I kan også vente til på mandag for at vælge vinene på UDSALG 1) og UDSALG 2) men der er mange solister og nogle vinvenner har været der allerede……

1) UDSALG 1

Efter endt status vil der sikkert være en del vine som af en eller anden god grund skal ud. Som regel restpartier, solister og de sædvanlige kandidater til….. Norwegian Blue. Udsalget, som har karakter af RYD OP vil vare hele januar. Her kommer de første:

restsalg restpartier

2) UDSALG 2

Det vi starte mandag den 8. januar og vil vare til søndag den 14. januar. Her er det jer, vinvennerne, der skriver til mig og fortæller mig hvilke vine I ønsker og den ”udsalgspris” I vil betale for dem. Alle bud bliver besvaret. De frækkeste med et smil og et ”pænt nej tak”.

I kan starte nu med vine fra hele webshop men betalinger, afhentninger og forsendelser fra mandag den 8.

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER: Skovlytoften 1, 2840 Holte.

  • I DAG fredag den 5. januar 2024: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • lørdag den 6. januar 2024: LUKKET
  • søndag den 7. januar 2024: LUKKET pga status
  • mandag den 8. januar 2024: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • tirsdag den 9. januar 2024 ÅBENT 14:00 til 17:00
  • onsdag den 10. januar 2024: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • torsdag den 11. januar 2024: LUKKET/Folkeuniversitet
  • fredag den 12. januar 2024: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • lørdag den 13. januar 2024: LUKKET
  • søndag den 14. januar 2024: ÅBENT 13:00 til 16:00

Next Post Previous Post