Polpo og de lette vine (igen)

Kære Vinvenner,

0106a
”Fugt dine lunger med vin. Sæsonen er kvælende. Alt tørster på grund af varmen. Cikaden runger sagte fra grenene. Varmen blomstrer. Nu er kvinder mere begærlige og mændene ugidelige: Sirius brænder hovedet og knæene”

Så galt er det nu ikke i denne weekend i Danmark, men sommervarmt er det - endelig - og jeg er sikker på, at det er nu, at I ville ønske, at I havde købt kassen med de lette lidelige og ulidelige rødvine. Det kan nås endnu og faktisk er de første tilbagemeldinger kommet, der siger godt for LUMI, den økologiske Cabernet Franc på 11%. Uanset årstiden kan alle de 6 vine nydes kølige og til prisen er kassen et scoop:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/34-tilbudskasser/4529-lette-vine/

OLD SCHOOL DOLCETTO

0106b
Ønsker I noget mere traditionelt men stadigvæk på den lette side, kan I forsøge jer med et par flasker af 2022 Cascina Sant’Eufemia Dolcetto d’Alba. ”Old school”: hvad betyder det? Det er vinhandlerjargon for at beskrive en vin, der fremstilles på samme måde som den altid har gjort. Man kunne skrive ”traditionel” eller ”klassisk” men i den engelske definition ligger der også et strejf af nostalgi og beundring. Cascina Sant’Eufemia var en af de mest værdsatte under vores Dolcetto Day og sin lethed til trods kan den sagtens ledsage grillstegt kød: det garanterer de velintegrerede 14% for.

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/4530-2022-dolcetto-langhe-doc-cascina-santeufemia/

HVID SOMMERVIN JA, MEN.....

0106c
...for min egen regning ville jeg nyde Tamellinis Soave 2023 året rundt. Hold da helt ferie, hvor den smager godt! Har I det også sådan, at når I smager på en vin, så tænker I på, hvem af jeres venner der ville sætte pris på den? Det sker for mig og lige da jeg nød denne friske 2023 Soave af 100% garganega drue, havde jeg straks flere venner i tankerne.

Tamellini i øvrigt er den familie, der i snart 4 generationer har dyrket den grønne garganega drue på en af Soavens bedste cru: Costeggiola (Costiola på dialekt). Og ikke nok med det, så fremstiller de to brødre en mousserende efter Metodo Classico, som må være en af Italiens skjulte perler:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=Tamellini

BRUS TIL GRILL ?

0106d
Som I efterhånden ved, er jeg ret liberal og tolerant med hvad man drikker til hvad. Dog findes der en vintype, som det er mig magtpåliggende at nævne som læskende bolværk mod varmen: Lambrusco. Så det være Gudedrikken MUTINA eller den mørke kompakte og supersaftige Stopai. Find dem her mens jeg går tilbage til tilberedelsen af en af mine favoritter: polpo. Det er den moppedreng I ser på åbningsbilledet ovenfor:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=Mutina

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/37-lambrusco/3109-2023-stopai-lambrusco-dellemilia-igt-tirelli--gual24/

Ciao,

Carlo

PS

Startverserne er fra ca. 600 år før vor tids regning og det er den græske digter Alceo der var ugidelig. Her gider vi godt. At... sælge gode italienske vine ihvertfald.....

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGERET : Skovlytoften1, 2840 Holte

søndag den 2. juni: ÅBENT 13 til 16
mandag den 3. juni: ÅBENT 14 til 17
tirsdag den 4. juni: LUKKET
onsdag den 5. juni: ÅBENT 14 til 17
torsdag den 6. juni: ÅBENT 14 til 17
fredag den 7. juni: ÅBENT 14 til 17

Auguri Zia Bruna !!!

lørdag den 8. juni: LUKKET
søndag den 9. juni: ÅBENT 13 til 16

Next Post Previous Post