Kær bast har mange festdage

Kære Vinvenner,

I dag og i morgen søndag

er vi på lager for at skænke en rigtig omgang vine af nebbiolodruen jeg fører.

Understregningen er nødvendig, fordi velbevandrede vinvenner ville måske savne nebbiolo vine fra Gattinara, Valtellina, Val d’Aosta, Boca, Fara, Carema og et par andre små distrikter. Det må vente til engang næste gang.

Men jeg er ret tryg ved, at med 23 vine er vi i stand til at give et godt og nuanceret billede af druens formåen. Listen er her i linket. På mailen næste tirsdag vil jeg prøve at give Distant Friends en rapport om, hvordan vinene klarede sig og hvilke var de foretrukne. Lur mig om ikke der følger et godt tilbud med den.... sobre, saglige og objektive rapport.

Local Friends, der måtte fortryde deres fravær, kan stadigvæk nå at …angre:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=Nebbiolata

CHIANTI TIL LAM ? PÅSKEBASTEN©!

Både de gamle vinvenner,

der kender Pietro Majnonis økoChiantis kvalitet, og de nye vinvenner,

der hvert år tilnærmer sig bastflasken med lige dele nysgerrighed og mistanke, har blåstemplet Julebasten@ Chianti Superiore 2021.

Læs i webshoppen hvorfor, hvordan og hvorledes denne ”proprio buono” 2021 nu optræder som Påskebasten© (og så længe lager haves nok også som Pinsebasten©, Kristihimmelfartsbasten©, Sankthansbasten© og ja, uanset hvad: Storebededagsbasten©

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/46-bastflasker/4052--julebasten-chianti--superiore-2021-docg-majnoni-oekologisk--mg24/

TIL SPAGHETTI, PASTA m.m.

1603b

TOMATSAUCER & KONSERVES: EN TESTKASSE

Fra Calabrien har jeg importeret en række tomatsaucer og chilikonserves, som jeg ikke rigtig har promoveret før. Det sker nu med en testkasse med én af hver af saucerne: en hurtig og velsmagende ”redning”, når pastaen skal have sin sauce. Holder I af chili, er Rosso Forte og Crema Vulcanica ikke til at komme udenom:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=scalzo

Jeg må sige, at jeg også er ret glad for Ciró vinene fra Caparra & Siciliani. Det er de fleste vinvenner også, og vinerne lader sig anbefale for både prisen og den personlige smag.

”Personlig” kan defineres på mange måder, men man kan altid genkende en Ciró vin. Jeg er ret glad for den hvide Curiale og faktisk også for den jævne basis Bianco Classico. Druen er greco, som i Syditalien altid giver spændende vine. https://shop.carlomerolli.dk/produkter/27-hvidvine/4449-2022-curiale-ciroacute-bianco-doc-caparra-amp-siciliani-torfin

FORUDBESTILLINGERNES FILOSOFI

Jeg har nok.... rykket engang før og jeg ville ikke gøre det igen, hvis ikke mange års erfaring har vist, at der altid er en vinven eller fjorten, der skriver:
"Åh jeg har glemt.."

Nu er mit forudbestillingscirkus hverken en straffeantalt eller en fysisk butik, der smækker (skal smække) døren foran den potentielle kunde, der kommer 20 sekunder efter lukketid. Dog for følgende vine er sidste udkald i morgen søndag:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=10%2F03.

TAMELLINI EXTRA BRUT

Åbningsbilledet viser (den nu udsolgte) juvel, der som en god vinven skrev:
Hej Carlo.
Vi sidder her med den flaske jeg købte for at smage. Den kan sagtens konkurrere med en god fransk champagne. Den kan jeg nemt komme gennem nytårsaften med, og så til de penge. Alice og jeg vil gerne reservere tilsammen 12 flasker af Tamellini årgang 2009.

Årgang 2009 er som sagt udsolgt, men I kan (skal!) nå at forudbestille den aktuelle årgang 2020, som snildt kan konkurrere med en god fransk Champagne, men det ville være unfair for Champagnen, fordi druen garganega kun findes i Veneto......: https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=tamellini

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER: Skovlytoften 1, 2840 HOLTE

  • IDAG lørdag den 16. marts: NEBBIOLATA 12:00 til 16:00

  • søndag den 17. marts: NEBBIOLATA 13:00 til 16:00

    https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=nebbiolata

  • mandag den 18. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00

  • tirsdag den 19. marts: LUKKET

  • onsdag den 20. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00

  • torsdag den 21. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00

  • fredag den 22. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00

  • lørdag den 23. marts: LUKKET

  • søndag den 14. marts: ÅBENT 13:00 til 16:00

Next Post Previous Post