Nebbiolata

Kære Vinvenner,

Hvis billedet af en nebbiolo-klase ser lidt sløret ud,

er det for at leve op til druens navn: nebbiolo, af "nebbia" dvs tåge. Nebbiolo er den sidste drue, der bliver høstet, i slutningen af oktober, når tågen allerede indhyller vinmarkerne. Selv om der dyrkes nebbiolo i regionerne Val d'Aosta og Lombardia,

siger vi ikke noget forkert ved at nævne Piemonte som druens arnested og stedet, hvor de fineste eksemplarer af vinene fremstillet af nebbiolodruen stammer fra. Valtellina i Lombardiet kan sagtens sidde med ved de fine nebbiolos bord, men hvad prestige og udbredelse angår, er det stadigvæk Langhe-distriktet med sine Barolo og Barbaresco, der fører an.

Sidste gang var det for 10 år siden, at vi afholdt en "Nebbiolata". Nu tager vi pulsen på vores nebbiolo leverandører og lader kok Giuliano Merolli vælge passende ledsagermad til Barolo, Nebbiolo, Barbaresco, Ghemme, Canavese, Langhe m.m.

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/36-vinsmagninger/4483-nebbiolata/

OG SIDEN JEG KERER MIG OM JERES VININDKØB...

...så lad mig insistere lidt ikke blot på disse fire klassikere ovenfor:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=Q24.2

men også på denne perle af en Nebbiolo (2019 selvsagt!):

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/4416-2019-nebbiolo-monferrato-doc-oekologisk-cristina-zoppi-zoek-tt25-sc-q242/
Ciao, Carlo

PS:
PARMIGIANO REGGIANO
24 måneder

Ny forsyninger er kommet ! https://shop.carlomerolli.dk/produkter/74-foedevarer-gourmet-foedevarer/2533-parmigiano-reggiano-diam/

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER: Skovlytoften 1, 2840 HOLTE

  • søndag den 3. marts: ÅBENT 13:00 til 16:00
  • mandag den 4. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • tirsdag den 5. marts: LUKKET
  • onsdag den 6. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • torsdag den 7. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • fredag den 8. marts: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • lørdag den 9. marts: LUKKET
  • søndag den 10. marts: ÅBENT 13:00 til 16:00

Next Post Previous Post