Noget at rive i: Sacromontino, den med ølkapslen og Nero d'Avola på lager

Kære Vinvenner,

0207a
I flyttegodset, der overbelæssede min Citroen Dyane 4 hin 29. september 1973 havde jeg alt det nødvendige med til det nye liv i Danmark. Blandt adskillige uldtrøjer og flere kilo Parmigiano Reggiano også det rivejern I kan se på et gammelt billede fra Alt for Damerne.

La "grattacacio", det runde rivejern altså, som I kan se hernede i et tydeligere billede, er stadigvæk det samme jeg bruger idag: det bliver jævnt beundret af gæsterne, som spørger hvor jeg har købt det. Det kan jeg ikke huske, da det var noget, som altid havde været i vores køkken i Rom. Formodentlig havde min mor købt det på det lokale marked, hvor der udover fødevarer også sælges alt det man kan have og ikke have brug for i køkkenet.

Nu findes der et utal af rivejern typer, men det er ikke uden grund, at "mit" model bærer navnet IDEALE: det kan I læse mere om i webshoppens dedikerede side. Forleden fandt jeg frem til producenten og har aftalt at importere nogle stykker. Da I er så glade for min Parmigiano Reggiano, kunne det godt være, at I også vil blive glade for "mit" rivejern, her med en kort tids forudbestillingsrabat:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/74-foedevarer-gourmet-foedevarer/4581-rivejern-ideale/
0207b

DEN MED ØLKAPSEL PÅ 1 LITERS FLASKE

0207c
Speditøren har lovet den på lager i morgen og nej, hvor jeg glæder mig til at smage denne enkle, ydmyge Sangiovese fra Charlotte Hortons mesterlige hænder! Sammen med den også alle de andre vine fra Castello di Potentino: 2015 Sacromonte som I har krævet på lager igen ("bedste Sangiovese til pengene") - og jeg har købt de sidste flasker fra godset - Piropo Pinot Nero og den seneste årgang af den ekstravagante Tumulus. Find dem allesammen her:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=CSPV

GRILLO-TID OG NERO D'AVOLA

0207d
Garvede vinvenner genkender etiketterne og nu er alle tre vine lovet på lager i morgen. Nero d'Avola har fascineret mange vinvenner med sin nærburgundiske elegance, mens den hvide "aromatico" forener gewürztraminer, viognier og sauvignon blanc i en unik vellykket alliance: allerede det, en grund til at prøve denne sprøde tørre frembringelse fra de kølige bakker midt på Sicilien. Den hvide Grillo er lidt af en modedrue i øjeblikket i Italien. Jeg kan godt forstå hvorfor: nem at drikke, masser af smag, medium længde i ganen, saftige men ikke overdrevne toner af frugt, læskende og kærtegnende under et:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=LAS25

Ciao,

Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGERET: Skovlytoften 1, 2840 Holte

onsdag den 3. juli: ÅBENT 14 til 17
torsdag den 4. juli: ÅBENT 14 til 17
fredag den 5. juli: ÅBENT 14 til 17
lørdag den 6.juli: LUKKET
søndag den 7. juli: ÅBENT 13 til 16

Next Post Previous Post