Onde forældre gode forældre, god pasta

Kære Vinvenner,

0706a
Onde forældre finder billige vine til studenternes larmende og ikke helt appelsinfrie besøg. Gode forældre deler gode bobler med studenterne. Gode bobler er naturligvis Mutina, Gudedrikken, men hvorfor ikke slå en smule til Søren og fejre denne mindelige begivenhed med nogle af Italiens (Europas? Verdens?) bedste og mindst kendte klenodier af Metodo Classico mousserende vine? "Kan du huske dengang vi blev studenter? Mine forældre skænkede nogle fantastiske bobler fra ham der italieneren...": https://shop.carlomerolli.dk/produkter/28-mousserende-vine/4546-4-metodo-classico-italienske-mousserende/

Samme vine vil passe fint til....alt! men kunne også gøre sig til den blæksprutte salat med kartofler, bladselleri og kapers, hvis opskrift flere vinvenner allerede har rekvireret ved at sende mig svarmail med teksten "polpo" i Emne/Subject. I opskriften også en forklaring om hvorfor det er en gammel skrøne, det med at blæksprutten bliver mør, hvis man smider en korkprop i kogevandet.

Det, der ikke er en skrøne, er kvaliteten af årgangen 2019 i Italien i det hele taget og i Barolo i særdeleshed. Nu er der andre vine i verden end Barolo, men hvis I er interesser i den, kan I levende forestille jer det ”run”, der er for årgang 2019. Den sammenlignes med 1949, 1964, 1971, 2016, altså de bedste af de bedste.

Efter en times boksning med Piero Rossi Cairo, Tenuta Cucco i Serralunga, har jeg fået 95% af min vilje og fået en fin tildeling af årgang 2019 Serralunga, af cru Cerrati og cru Bricco Vughera. Hvis det er Barolo, der interesserer jer, ved I også, at priserne er yderst konkurrencedygtige især for Serralunga, som har modtaget 95/100 i Wine Spectator.

Eneste minus, den 5% der mangler for at få min fulde vilje, er at der er andre end os, der er interesseret i årgangen, og mens kvaliteten er høj og priserne rimelige, er fristen for forudbestillingen ret kort: søndag den 23. juni. Efter den dato, kun mulighed for forudbestilling hvis der er beholdning tilbage i Serralungas smukke kældre:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=HOU25

EN KATASTROFAL 2023 FOR CALABRETTA

0706b

"No 2023 wines availability because of the catastrophic harvest."

Det er det, som Massimiliano Calabretta meddeler i sin rundmail til importørerne og medsender en liste over, hvad vi kan få fra hans noget "cranky" men også mesterlige hånd. Det er ikke så lidt og da jeg ved, at der er mange vinvenner, der synes godt om hans måde at fortolke Etnas vine på, følger der her en tiltalende forudbestillingsliste:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=calabretta

"Cranky": den viste etiket er fra Vigne Vecchie, gamle vinstokke. Vinen er af denomnination en Etna Rosso DOC, men Massimiliano er ikke enig i DOC-lovens protokoller og har meldt sig ud af Consortiet. Sådan gjorde Antinori med Tignanello og Gaja med sine Barbaresco. Nu har Massimiliano hverken det toskanske Hus' formue eller Kong Angelos ry, men indstillingen er den samme: personlige vine, koste hvad det koste vil.

PASTA FABBRI

0706c
Jeg er lige ved at bestille en portion af den økologiske pasta Fabbri fra Strada in Chianti. En vinven, der var forbi for at købe sine linguine mens de var udsolgte, ville gerne købe en kasse af den og spurgte, naturligvis, om rabat. Jeg vidste ikke, hvad prisen ville blive helt præcist, pga. af fragten, men så gav han mig en idé: "Hvorfor laver du ikke et forsalg? Det kan være, at der er flere, der vil købe, hvis der er en prisfordel..." Hermed gjort:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=FA44

Pasta Fabbri har en meget underholdende og lærerig webside: link i webshoppen.

SCHIAVENZA 2020

0706d
Fru Maura, Luciano og Walter frigiver deres cru 2020: Broglio Cerretta Perno og Prapo'. Vælt dig i herligheden her:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=SUS25

Iøvrigt: hvis du har købt deres Barbera 2021, vil du snart modtage en mail fra mig, eller send mig venligst en mail med dine oplevelser af vinen.
Ciao,

Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGERET : Skovlytoften 1, 2840 Holte

lørdag den 8. juni: LUKKET
søndag den 9. juni: ÅBENT 13 til 16
mandag den 10. juni: ÅBENT 14 til 17
tirsdag den 11. juni: LUKKET
onsdag den 12. juni: ÅBENT 14 til 17
torsdag den 13. juni: ÅBENT 14 til 17
fredag den 14. juni: ÅBENT 14 til 17
lørdag den 15. juni: LUKKET
søndag den 16. juni: ÅBENT 13 til 16

Next Post Previous Post