Trio mio

Kære Vinvenner,

2506a
Ønologen hos "Ørnebakken" er den samme, som i sin tid arbejdede for Paradiso di Frassina, den med højttalerne og gavnlig klassisk musik i vinmarken. For et par år siden fik han nyt ansvar for den økologiske producent "Poggio dell'Aquila" og her har I hans første frembringelser. Flere af jer har bestilt den "ydmydige" Aquilotto ("Ørneunge"), der gør stor ære både til sit ophav, sangiovese grosso, som til den fantastiske årgang 2019, som I efterhånden jo ved alt om.

Stilen, som Federico Ricci, ønologen, fremelsker, er den elegante, med maksimal omhu i vindyrkning og minimal intervention i kælderen. Tænk på Audrey Hepburn og I har et billede af Husets stil. Jeg har ladet mig fascinere af den dybe elegance og den tiltalende renhed af vinene, en lethed der snyder lidt, når jeg tænker på, hvor vedvarende smagen er:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=LAS26

TRE DOLCETTO

2506b
Det døjer lidt med at få alle de Dolcetto hjem, der blev præsenteret under vor Dolcetto Day, men de første tre er nu på lager og de repræsenterer tre aspekter af druen: the good, the bad and the ugly. Hvilket er noget vrøvl, fordi hvis det er rigtigt, at Schiavenza er "the good" - efter jeres indkøb at bedømme - så er der intet "bad" i Baldisseros Dolcetto. Mange af jer kender producentens Barbaresco 2020: det samme faste men delikate håndelag vil I genfinde i hans Dolcetto. Måske ville "the ugly" passe fint til Cascina Eufemias "very old school" Dolcetto. Lidt af en mavepuster med sine 14%, men den vil glædeligt overraske jer med sin smags intensitet. Bør prøves af alle, da den fortæller om den verden, hvor Dolcetto virkelig var piemontesernes hverdagsvin og klarede alt: pasta, kartofler, grøntsager, kød af alle arter.

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/62-testkasser/4572-dolcetto--trio/

TRE BAROLO

2506c
Kommer I i nærheden af grillkød, kan I være sikre på, at I er godt udrustet med en vin, der kan klare alt. Og vær ikke bange for at servere årgang 2018 og 2017 kælderkolde (16-17 grader), fordi som en vinven skrev lige efter at han var hjemkommet med nogle Cerrati 2018: "Hej
Jeg måtte smage mit indkøb fra i dag, så jeg åbnede en flaske Barolo. Den er virkelig dejlig og efter kun lidt luft også helt drikkeklar. Jeg serverede den lidt for varm, men det kan jeg jo gøre anderledes til festen."

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/77-barolo/4472-tre-serralunga-barolo-tabui-riserva-2017-bricco-vughera-2018-cerrati-2018-csca/

LIDT HAR OGSÅ RET

2506d
At begrebet "cru" ikke kun gælder de store og kendte vine, er noget jeg er begyndt at agitere for og lur mig, om I bliver fri for det, i de næste mange mails. Det er op ad bakke, fordi ingen ved sine fulde fem vil sammenligne fx Prapo' med Volvito, men det er netop i det små, at man kan starte med at se forskellen i smag og i stil:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=volvito

PØLSEENDEN I ROSINEN

"Prægtig vin" skrev en god vinven. Og til 175,- kr. flasken har den bare også at være prægtig. Der er desværre ikke nogen før-pris/efter-pris, men hvis I holder af sangiovese, kan I sikre jer en af de fineste af slagsen. Selv om den ikke kommer fra Toscana. Eller måske...derfor:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=LUC150

Ciao,

Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGERET: Skovlytoften 1, 2840 Holte

onsdag den 26. juni: ÅBENT 14 til 17
torsdag den 27. juni: ÅBENT 14 til 17
fredag den 28. juni: ÅBENT 14 til 17
lørdag den 29. juni: LUKKET
søndag den 30. juni: ÅBENT 13 til 16

Next Post Previous Post