Kartofler på hoved, BIBs sejrsgang og flytteudsalget.

Kære Vinvenner,

2809a

I kender det godt: man kommer hjem efter en hård arbejdsdag og man er sulten men har hverken tid eller som oftetst lyst til at stille sig bag gryderne... Det er det, der har gjort lykken for alle takeaways og de steder, der sælger færdiglavet mad. Vi skal alle leve and so be it. På den anden side er det ikke så svært selv at lave god og hurtig mad. Udover den klare besparelse behøver det ikke tage lang tid. Flere og jeg selv mener, at hvis man startede med at undervise om mad og madlavning fra nulte klasse, ville det have en bedre og større indflydelse på vore (av! her skulle jeg skrive: danskernes) madvaner.

”Fik du undervisning om mad som barn i den italienske folkeskole?”

”Uh, nej. Jeg havde en mor, mormor, og et par fastre, der sørgede for alt det lækre og hjemmelavede. Jeg kunne gætte hvad vi ville få at spise ved at genkende duftene, men vi børn fik ikke lov at komme komfuret nær. Vi, hele opgangen, havde ikke engang en ovn og når søndagsmiddagen skulle steges, ”lånte” vi bageriets, der hvor alle handlede, restvarme.

Når fadene skulle hentes, belev man omhyllet af madens duft: pollo ai peperoni, lasagne, cannelloni, pomodori al riso, også omend lidt sjældnere lam og roastbeef. Nabokvinderne kiggede på hinandens mad, roste den og tit fik vi børn lov til at pille og smage.

Da jeg blev lidt større, skulle jeg hjælpe min mor med at bære dagens indkøb hjem. På markedet lærte jeg varerne at kende, de gode fra de mindre gode, de friske fra de mindre friske. En slags mesterlære, kan man godt sige. Endda for en 65 år siden, da fødevareindustrien ikke spillede samme rolle som i dag, både i Italien og i Danmark.

Nød lærte dog mig at spinde. Det var først da jeg var i Marinen og senere i Danmark, at det med at vide noget om maden blev en nødvendighed. Om bord i min tid i marinen var maden OK og vi sørgede selv for alt godt fra havet, enten ved at sende en dykker til at stjæle metervis af reb med blåmuslinger fra opdrætsanlæggene eller ved selv at fiske.

Problemet startede, da vi gik i byen, på restaurant: et dyrt bekendtskab, i forhold til vores løn, og samtidig ikke lige så god som den ’mor lavede’. Det blev en dyd at vælge de steder, der var bedst og billigst. Eller som havde de smukkeste servitricer.

Værre blev det da vi ankom til Danmark anno 1973: en familie på fire med ambitioner til fortsat at spise middelhavsk, noget som min mors pakker fra Rom med Parmigiano og andre uundværligheder kun delvis kunne lindre på. Jeg blev nødt til at udforske, hvad landet kunne levere af gode varer. Hjælpen kom fra fodboldklubben Skjold i Birkerød, hvor jeg spillede på samme hold som slagterlærlingen og fiskermandens lærling. Men det er en anden historie og jeg står fast på, at madkundskab og basal madlavning burde være fast inventar i undervisning fra nulte klasse.

Hvis I er lidt ældre end nulte klasse, kan I prøve jeres kræfter med to hurtige retter ”Patate Capovolte” og ”Crostino à la Virum”, som jeg gerne sender opskrifterne på på forlangende: blot en svarmail med teksten ”Nulte” i emne/subject.

BIB

2809b

”Hvorfor er forudbestillingsrabatten så lille?” ”Fordi det er prisen også og lidt har også ret.” Derfor er det kun en 10,- kr. I sparer ved at forudbestille Pietro Majnonis økoBIB Toscana Igt 2022.

Det har været en af de største salgsucces'er. BIB’en skulle ankomme fra Italien i den kommende uge (uge 40). Så: forudbestillingstiden er kort.

En succes, denne BiB, der også kom bag den gode Pietro: ”Kan det være at du kun har 14 BIB på lager lige nu?” spurgte han i går. ”Si, vero!” Og desto mere en grund til at forudbestille.

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=MG24

FLYTNING

2809c

Flytning. Der er nu kommet en dato: 31.12.2024.

Hvorhen? vides ikke (endnu): jeg leder hver dag og evt. forslag og tips modtages med kyshånd. I er naturligvis de første, der får den nye adresse at vide.

Hvad betyder det for jer? To ting:

1) De vinvenner, der har betalte og uafhentede vine opfordres til en snarlig afhentning i lagerets åbningstider (se venligst i bunden af denne mail).

Alternativ: vinene kan sendes mod betaling af 125,- kr. pr. kasse à max 12 flasker. Mobilepay: 58793 TERRA VERDE Text: FLYT.

2) Flytteudsalg: der er kommet en del ”nye” vine på, især restpartier med små antal flasker. En god anledning til at opdage og genopdage de ”mindre” vine. Efter devisen ”hellere til vinvennerne end til flyttefirmaet”. Første bølge her https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=FLYT24.1

ELLERS: BUSINESS AS USUAL

2809d 2809e 2809f

Med en kærlig påmindelse om at der er 3 vine på forudbestilling, som ikke burde mangle i jeres palet af gode vinoplevelser:

2019 Rosso delle Miniere Sorbaiano,
2022 Barbera d’Alba Schiavenza,
2021 Barbaresco DOCG Baldissero

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/

Ciao,

Carlo

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1 2840 HOLTE

lørdag den 28. september: LUKKET
søndag den 29. september: ÅBENT 14 til 17
mandag den 30. september: ÅBENT 14 til 17
tirsdag den 1. oktober: LUKKET
onsdag den 2. oktober: ÅBENT 14 til 17
torsdag den 3. oktober: ÅBENT 14 til 17
fredag den 4. oktober: ÅBENT 14 til 17
lørdag den 5. oktober: LUKKET
søndag den 6. oktober: ÅBENT 14 til 17.

Next Post Previous Post