Spørgetimen

Kære Vinvenner,

Kursisterne

på Folkeuniversitetets vinterhøjskole ”Rundt om i Italien” så noget trætte ud. Klokken var fjorten. Efter en solid omgang af Verdi og Puccini og en uge med alt fra Caravaggio til Dantes Guddommelige komedie og Italiens historie, kunne de nu sidde og høre mig plapre i to timer om Støvlelandets vinvidunderligheder? Uhmmmm….

så fik jeg en idé: ”Hvad hvis det bliver mig, der skal lytte til jer og ikke omvendt? I kan bare række hånden i vejret og spørge mig om alt det I ønsker at vide om italiensk vin OK?”

Kunne jeg skimte en vis lettelse i nogle ansigter? Straks blev det første spørgsmål stillet. Og sådan fortsatte det i halvanden time, med emner, der var relevante for alle deltagere og…mig selv(*). Jeg tror jeg vil gentage ”trikset” også næste gang, måske ikke foran en ”specialist” gruppe af vininteresserede, typisk en vinklub, men snarere når der er tale om et blandet publikum af forbrugere, personaleforeninger o.lign.
Så ved I det…….

Det I også ved, er at forudbestillingspriserne er virkelig reelle og….batter. Sidste uge fremhævede jeg I Veronis to Chianti: I DOMI og Riserva’en QUONA. Nogle få flasker af disse to vine burde ikke mangle i jeres samling:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=Q24

Det samme kunne jeg skrive om resten af vinene i den korte forudbestillings liste. Det er nu at "høsten skal i laden":

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/

Ciao, Carlo
(*) Et emne, der så ud til at optage manges interesse, var det om den høje alkoholstyrke i de moderne vine. Der er ikke noget man kan gøre så meget ved: den globale opvarmning giver druer med højere sukkerindhold og derfor højere procenter. Problemet er særlig føleligt hos de økologiske vinproducenter. Jeg forsøger at finde vine, der både smager godt og byder på mere moderat alkoholstyrke: en af disse, som blev virkelig værdsat af kursisterne, er Grignolino, en økovin fra Cristina Zoppi i Monferrato, Piemonte. Let og elegant med sine kun 12,5%:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/4415-2021-grignolino-dasti-doc-oekologisk-cristina-zoppi-zoek/

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER: Skovlytoften 1, 2840 Holte.

  • søndag den 14. januar 2024: ÅBENT 13:00 til 16:00
  • mandag den 15. januar: ÅBENT 15:00 til 17:00
  • tirsdag den 16. januar: LUKKET
  • onsdag den 17. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • torsdag den 18. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • fredag den 19. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • lørdag den 20. januar: LUKKET
  • søndag den 21. januar: ÅBENT 13:00 til 16:00

Next Post Previous Post