Påskefundene

Kære Vinvenner,

3003a
I det Italien, der stort set har opfundet kristendommen, er Skærtorsdag og Langfredag ikke helligdage. Det betyder blandt andet, at der er masser af tid for (næsten altid) hyggelige og lange telefonsamtaler med nuværende leverandører og et par af de potentielle. Så mens mange af jer åbner sommerhuset, klargør båden eller trækker stikket ud og slapper totalt af, underholder jeg mig med livlige forhandlinger på telefon og mail.

Hvis der blandt jeres påskesyslerne også er tid til at læse denne mail, fint. Ellers slipper I ikke for snarlige gentagelser, fordi der er et par nye vine og et par af de gamle, som nok skal fange jeres opmærksomhed.

DOLCETTO DAY

Som I kan gætte, har jeg vist rettidig omhu ved at "tjekke" de vine, der er med i smagningen den 4. april. Mange leverandører er nye for mig og jeg må konstatere, at forskellen er rigtig stor hvad smag, stil, alkoholstyrke, lagring, holdbarhed og ikke mindst prisen angår. Så stor, at et par gange har jeg undret mig om det var vine fra samme drue! Katalog og smageskema vil forefindes på dagen. Tilmelding her:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/36-vinsmagninger/4485-dolcetto-dag-med-oenolog-giorgio-barbero-torsdag-den-4-april-2024-dd4/

JAGTEN PÅ DEN GYLDNE 2019

Jo, jagten fortsætter. Ikke så meget for at finde de holdbare vine, man kan efterlade til børnebørnene – og det kan man sagtens med de fleste Barolo – men – lidt vinegoisme er på plads her – men for at finde lokal nydelse jetz & automatisch.

Jo, for vi er flere, der ikke er bange for at angribe en god Barolo 2019 lige nu. På åbningsbilledet ser I to Barolo-”fund” fra 2019, som kræver hurtige beslutninger, da jeg ikke er den eneste bejler til Barolo enkeltmark Ravera.

Den anden 2019 er en sangiovese grosso fra Montalcino producenten Poggio dell’Aquila: ”Aquilotto” (Ørneunge) er klingende ren, sprød og i en ophøjet harmonisk tilstand, som en zenmunk. Elskere af sangiovese: drop alt det I er i gang med. I vil købe flere!

PORTOFINO DOC

Flere vinvenner, der kommer forbi lageret, spørger med lige dele omsorg og nysgerrighed ”Hvor længe bliver du ved?” Jeg plejer at svare med John Mogensens berømte sang og et skæmtsom ”var der videre” ? Men jeg kunne også svare ”Så længe jeg bliver ved med at finde vine, der overrasker mig og gør mig glad.”

Ja, så længe jeg er så heldig at finde vine som den hvide Bianchetta Genovese og den røde Ciliegiolo, begge fra bakkerne bag den berømte ferieby i Ligurien. Charme fra første slurk og hvis I ser det landskab, hvor vinene stammer fra, vil I også blive nysgerrige for at smage den hvide sprøde Bianchetta og den saftige Ciliegiolo. Tjek gårdens beliggenhed på nettet og det ekstraordinære arbejde, som ejeren, Antonella Pino, lægger i styringen af denne perle af en vingård.

DET KØLIGE SICILIEN

Og hvordan kan man kede sig, når man samme dag kan ”flyve” fra ”I found my love in Portofino” (berømt sang fra tresserne) til det centrale Sicilien, hvor Luigi Romano fortæller om sine Nero d’Avola? Og om sin ”nye” Grillo? Med disse to vine og med den usædvanlige og spændende Traminer/Viognier er vi så langt som vi kan komme både fra turiststederne på øens østkyst og fra de solmættede, tykke og kraftige bamser, som mange vinvenner stædigvæk forbinder med sicilianske røde vine.

Hos Tenuta dell’Abate (”Abbedens Gods”) er vinmarkerne "kurtiseret" af en næsten konstant brise og en temperatur, der kan skifte med 15-20 grader mellem dag og nat: et arnested for elegance og det har flere vinvenner allerede opdaget. De nye årgange er klar til at blive forudbestilt.

Find alle Påskefundene her. Bemærk venligst, at fristen er kortere end den plejer at være:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=LAS25

Buona Pasqua og God Påske !

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER: Skovlytoften 1, 2840 HOLTE

fra og med torsdag den 28. t.o.m. mandag den 1. april : LUKKET

tirsdag den 2. april: ÅBENT 14:00 til 17:00
onsdag den 3. april: ÅBENT 14:00 til 17:00

torsdag den 4. april:
ÅBENT 12:30 til 17:00
DOLCETTO DAG:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/36-vinsmagninger/4485-dolcetto-dag-med-oenolog-giorgio-barbero-torsdag-den-4-april-2024-dd4/

Next Post Previous Post