Rosa confusa og ENGROS

Kære Vinvenner,

3007a
I Italien drikker man rosé om sommer og…. resten året. Både klima og gastronomien indbyder til at vælge en rosé, hvor en rød ville være for kraftig og en hvid for let. Til mange fisk, skaldyr og grøntsagsretter er roseén ideel. Det er en forklaring til, at de italiensker roséer ”smager”. Farven er tit mørkere da man lader mosten i kontakt med drueskallerne noget længere tid. Undtagelser findes, for eksempel Chiaretto fra Gardasøen, visse sydtyrolske ”kretzer”, men ellers går farven mere i retning af kirsebær end af de sarte løgskal som vi kender fx fra de fleste Provence. At disse er uhyre populære i Danmark skyldes nok, at forbruget af roséer er sæson- og terrassebetonet.

Sådan et par sartblege rosé har jeg også men ellers er den italienske tradition der hersker i mit rosé sortiment. Næste gang I har noget mad som carpaccio, vitello tonnato, bruschetta, grillstegt fisk, spaghetti al tonno, tænk på en smagsrig rosé som alternativ. Og hvis I spørger om hvorfor har jeg ikke plastret jer med rosé-tilbud som alle de andre kollegaer har fornuftigvis gjort hele sommer, er det nok fordi her nyder vi rosévine året rundt. Og de fleste italienske rosé dør ikke sammen med sommeren: de fleste holder sig i god form et til tre år efter vinhøsten. Noget andet, der er interessant, er at hver landsdel har sine druer og smagvarianterne er langt større end i noget andet vinproducerende land. Nu at sommeren er på hæld, er tiden ind for noget seriøs test på seriøse roséer:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=RVF24

3 TIL 6 DAGE VED MAX. 38 GRADER

3007b
Fra onsdag den 7. august kan vi glæde os til Fabbris økologiske pasta, Tamellinis Soave og – endelig! – en god portion Riesling og Gewürzatraminer fra Landbohøjskolens nye generøse kurs hvad tildelinger af deres gode vine angår.

Titlen af dette afsnit fortæller hvor uhyre vigtig en rollen pastaens tørringstid spiller for kvaliteten og fordøjeligheden. Det vil jeg snart vende tilbage til: i det område er Fabbris verdensmestre. I kan nå at forudbestille her:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=CAS27

ENGROS ?:

Hvis I er lige kommet fra ferie og skal fylde ”depoterne” vil en nærlæsning af Engros-liste gavne jeres gane og… ..(måske) pengepungen :

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/33-engros/

Ciao,

Carlo

PS

PAVONES "Før"-pris er fra dengang vinen kom i små portioner og Stavros var stadigvæk involveret i sin gård i Toscana. Den nye lave pris kun skyldes at han solgte til mig restpartiet:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=pavone

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER, Skovlytoften 1, 2840 HOLTE

tirsdag den 30. juli: LUKKET
onsdag den 31. juli: ÅBENT 14 til 17
torsdag den 1. august: ÅBENT 14 til 17
fredag den 2. august: ÅBENT 14 til 17
lørdag den 3. august: LUKKET
søndag den 4. august: ÅBENT 13 til 16

Ingen ferielukning

Next Post Previous Post