Carlo Merolli

(f. 1949) er den, der i et kvart århundrede har gjort mest for italiensk vin i Danmark.
(- Men italiensk vin har nu også gjort meget for mig, siger han).        Avatar
Han blev født i Rom. Hans far var antikvitetshandler, og det ville Carlo også gerne være. Men, nej, sønnen skulle have et fast job. Hvorefter han endte som officer i den italienske marine. På Roms universitet meldte han sig til studiet af engelsk og tysk, men tysk var overtegnet, så i stedet valgte han dansk - der var to elever på holdet og tre lærere, så det var et grundigt studium.

Naturligvis måtte han til Danmark - med kone, barn og endnu et barn i konens mave - og i København kom hans italienske sprog ham til nytte. Efter nye studier ved Københavns Universitet fik han i 1976 et job i Italiensk Vinhus, og få år efter overtog han butikken, der selv importerede italienske vine. I de mange år opbyggede han en kundekreds, der blev virkelig tændt på italiensk vin og spredte Carlo Merollis vinøse budskab.

I 1996 solgte han atter Italiensk Vinhus, og siden har han styret sin succesfulde vinhandel fra hjemmet i Virum. Her gør han flittig brug af Internettet - mange af VinAvisens læsere kender hans malende skrivestil i de underholdende annoncer.

I 1988 fik han det Danske Gastronomisk Akademis diplom for sin store indsats, i 1992 blev han Laugsmagister honoris causa - og i 1999 udkom hans glimrende håndbog "Italiens Vine" (Gads Forlag, 410 sider). Den er siden udkommet i en ny udvidet udgave og er blevet oversat til norsk.

Carlo Merolli har to børn fra sit første ægteskab, Giuliano, 52år og Christina, 50 år. Han er (på ægte sønderjysk manér) gift med Jara, og sammen har de to børn, Emilie, 37 år, og Mathilde, 35 år.

Hobbies: Spaghetti, fodbold og læsning, dog ikke nødvendigvis i den rækkefølge.

Adresse: Kongsvænget 38, 2830 Virum, tlf.: 45 85 19 78, e-mail: info@carlomerolli.dk
Lager Skovlytoften 1, 2840 Holte

Carlo Merolli